Чернігівщина: Надання своєчасної екстреної медичної допомоги – реальний елемент сьогодення

Чернігівщина: Надання своєчасної екстреної медичної допомоги – реальний елемент сьогодення

18.01.13 10:45 0 1364
Виконання підписаного Президентом України Віктором Януковичем Закону «Про екстрену медичну допомогу», метою якого є надання доступної, безоплатної, своєчасної та якісної екстреної медичної допомоги, було обговорено 16 січня на селекторній нараді, яку провів Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко. У нараді взяли участь Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, представники Мінфіну, Міноборони, Держспецзв’язку, керівництво обласних, Київської, Севастопольської міських держадміністрацій та Ради міністрів АРК. Чернігівщину представляв в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

Відкриваючи нараду, Костянтин Грищенко наголосив на тому, що для реалізації основних положень Закону «Про екстрену медичну допомогу» Урядом України проведена велика робота як з організаційних питань, так і з поліпшення матеріально-технічного забезпечення функціонування системи екстреної медичної допомоги, що безумовно сприятиме врятуванню та збереженню життя людей.

В ході наради було обговорено проблемні питання реалізації Закону «Про екстрену медичну допомогу». Серед яких Костянтин Грищенко виокремив ті, які потребують найскорішого вирішення, зокрема, організація та реєстрація Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в регіонах, встановлення та налаштування обладнання для організації оперативно-диспетчерської служби Центрів з використанням GРS-технологій, виділення радіочастот для зв’язку оперативно-диспетчерських центрів із станціями швидкої медичної допомоги (ШМД) та бригадами ШМД тощо.

Коментуючи стан виконання закону на Чернігівщині в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика зазначив, що дане питання перебуває на постійному контролі у голови облдержадміністрації. Зокрема, в області створений та функціонує обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Триває процес передачі майна до центру територіальними закладами охорони здоров'я. Рішенням обласної ради на забезпечення роботи системи екстреної медичної допомоги в обласному бюджеті на 2013 рік передбачено видатки на суму 64,7млн.грн. Цього року збільшено в 4 рази видатки на забезпечення необхідними ліками бригад екстреної допомоги.

На території області створені та функціонують 49 центрів медичної допомоги. За словами Юрія Музики, для надання своєчасної екстреної медичної допомоги населенню необхідно створити ще 22 таких центри. Доїзд машин екстреної допомоги в сільській місцевості за 20 хвилин в області забезпечено на 75%, у містах за 10 хвилин – на 85%.

На початок 2013 року сформовано запас лікарських засобів та пального. Автомобільний парк системи екстреної допомоги області налічує 118 карет швидкої. Минулого року він поповнився 22 автомобілями.

На разі, за інформацією Юрія Музики, на Чернігівщині розпочаті роботи по створенню центральної оперативної – диспетчерської у складі обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сформовано новий склад ...

КОМЕНТАРІ