Сформовано новий склад Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації

Сформовано новий склад Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації

18.01.13 11:01 0 1282
16 січня відбулись Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації.

Для їх підготовки Ініціативна група у складі представників громадськості та органів влади протягом 4 грудня 2012 року — 4 січня 2013 року організувала прийом заяв від інститутів громадянського суспільства. За рішенням Ініціативної групи 90 кандидатур і стали учасниками Установчих зборів.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка участь у зборах взяв Микола Стрілець, заступник голови — керівник апарату обласної державної адміністрації, депутат обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності, керівник міського осередку Української спілки ветеранів Афганістану.

«Попередній склад Громадської ради продемонстрував багато позитивних прикладів вирішення проблемних питань, показав організаційну спроможність комітетів ради та робочих груп спільно зі структурними підрозділами облдержадміністрації реалізувати суспільно значимі проекти. Позитивними також були приклади, коли за результатами громадського обговорення до проектів обласних програм чи інших нормативно-правових актів вносилися суттєві зміни. А основним надбанням Громадської ради у 2011—2012 роках стало встановлення дієвої комунікації між інститутами громадянського суспільства та структурними підрозділами органів виконавчої влади», — зазначив Микола Стрілець, звертаючись до учасників Установчих зборів.

Голова Громадської ради у 2011—2012 роках Світлана Пасталиця розповіла про основні напрями роботи ради попереднього скликання. Так, найбільш ефективною, на думку голови ради, формою роботи стали круглі столи з обговорення проектів рішень, програм, які дозволяли не лише залучати представників експертного середовища, а і в достатній мірі враховувати думку представників громадського сектору.

За рішенням Установчих зборів, Громадську раду сформовано у складі 90-а представників інститутів громадянського суспільства.

За пропозицією Ініціативної групи було одразу ж проведено перше засідання новоствореної Громадської ради. Серед питань порядку денного — вибори голови Громадської ради та питання обговорення збору пропозиції для подальшого обговорення проектів Положення та Регламенту Громадської ради, формування керівних органів ради (президії та комітетів), складання плану роботи ради на 2013 рік.

За пропозицією членів Громадської ради, Ініціативної групи з підготовки Установчих зборів головою новоствореної Громадської ради обрано Світлану Пасталицю, президента Чернігівської асоціації фармацевтичних працівників (89 голосів «ЗА», 1 — «УТРИМАВСЯ»).

На наступному засіданні Громадської ради, яке відбудеться орієнтовно 13 лютого 2013 року, будуть сформовані керівні органи ради, обговорюватимуться установчі документи ради, перспективні плани роботи та інше. Тож у найближчі тижні члени ради мають визначитися, у якому комітеті будуть працювати, а також надати до Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації свої пропозиції щодо Положення та Регламенту роботи Громадської ради.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Надання ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ