Львівщина: Горілка «привела» 30-річного стриянина до чотирирічного ув’язнення

Львівщина: Горілка «привела» 30-річного стриянина до чотирирічного ув’язнення

18.01.13 11:57 0 1068
У серпні 2012 року в чергову частину Стрийського міського відділу міліції надійшло телефонне повідомлення з районної лікарні. Медики повідомили, що з діагнозом «важка закрита черепно-мозкова травма, мозкова кома» у реанімаційне відділення поступив 51-річний місцевий житель.

Представники слідчо-оперативної групи міліції негайно виїхала на місце події. Працівники міліції, з’ясували, за яких обставин чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження. Як вияснилось, його побив 30-річний сусід. Молодий чоловік щиро розкаювався у вчиненому та розповів усе, як було.

Недільного дня чоловіки зустрілись на вулиці біля міської лазні. Дмитро (імена у тексті змінено) та ще двоє його товаришів щось жваво обговорювали. До них підійшов його сусід Руслан. Один з друзів Дмитра попросив у Руслана грошей на пляшку горілки. Молодий чоловік відповів, що грошей у нього немає. На цьому розмову було закінчено та чоловіки розійшлись.

Увечері Руслан все ж вирішив з’ясувати відносини зі сусідом. Двері квартири відчинив батько Дмитра. Гість розповів літньому чоловікові про те, що друзі його сина просили у нього грошей на горілку. І саме про це він прийшов поговорити з Дмитром.

Чоловіки вийшли на сходову клітку. Розмова між сусідами не склалася, а тому згодом переросла у бійку. Руслан ударив сусіда рукою у підборіддя. Дмитро не втримався на ногах та ударився головою до стіни. Після цього Руслан наніс йому ще декілька ударів у голову. На цьому конфлікт був вичерпаний. Побитий чоловік повернувся додому та розповів родичам про те, що сталося. Батьки просили сина звернутися у лікарню, проте чоловік навідріз відмовився.

За два дні чоловікові стало гірше. Батьки, зрозумівши, що справи кепські, викликали швидку. На жаль, медикам не вдалось врятувати життя чоловікові. Через декілька днів, не приходячи до свідомості, чоловік помер.

Дмитру висунули обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). У грудні минулого року Стрийський міськрайонний суд виніс вирок у цій справі - 30-річний чоловік проведе за ґратами чотири роки. При призначенні покарання суд врахував всі пом’якшуючі обставини та призначив покарання більш м’яке, ніж передбачено Законом.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

(за матеріалами Ольги Марцинюк, Стрийський МВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: У Дрогобичі ...
Наступна новина: У Львові 17-річний житель ...

КОМЕНТАРІ