На Львівщині діти-сироти обшахрували державу на 45 тисяч гривень

На Львівщині діти-сироти обшахрували державу на 45 тисяч гривень

18.01.13 12:28 0 1046
Співробітники відділу Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Жовківського райвідділу міліції задокументували вісім фактів шахрайських дій, які вчинили діти-сироти, випускники одного з професійних ліцеїв.

Як розповіли у Жовківському райвідділі міліції, до них надійшла оперативна інформація про вчинення випускниками професійного училища шахрайських дій. Перевіряючи повідомлення, правоохоронці з’ясували, що вісьмом дітям-сиротам вдалося нелегально отримати з державного бюджету 45 тисяч гривень.

Шахрайська схема випускників професійного ліцею виглядала наступним чином: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 1994 року (№226), після закінчення навчання у ліцеї, випускникам передбачена виплата з державного бюджету матеріальної допомоги. Головною умовою для отримання грошей є працевлаштування випускників ліцею.

За цю «ниточку» і взялися діти-сироти. Щойно закінчивши навчання у ліцеї, восьмеро осіб надали довідки про їхнє працевлаштування на ринках, у кафе, в магазинах тощо. Однак, як виявилося, жодної роботи діти таки не знайшли. Натомість, маючи намір отримати з державного бюджету гроші, випускники вдалися до таких дій.

На за одним з фактів шахрайства вже відкрито кримінальне провадження. Ведеться досудове слідство.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ