Музей мистецтв Прикарпаття представив першу персональну виставку художниці-колориста Галини Вінтоняк

Музей мистецтв Прикарпаття представив першу персональну виставку художниці-колориста Галини Вінтоняк

18.01.13 13:12 0 1375
Музей мистецтв Прикарпаття представив першу персональну виставку пейзажів та натюрмортів Галини Вінтоняк, які вона написала протягом останніх трьох років.

«Я імпульсивна та емоційна людина. Такими є і мої роботи. Я ніколи не дотримувалась академізму у кольорі. Втім, прийшов момент, і я почала його додавати все більше та більше», - розповідає Галина Вінтоняк.

На думку мистецтвознавців – художниця вдало демонструє власну творчу манеру, в основі якої – майстерна гра кольору та відтінків. В її роботах присутня експресія та настрій, вони несуть добро і світло, а відтак – на полотні грають справжні барви сонця та життя.

Галина Вінтоняк – коломийська художниця у третьому поколінні. Свій фах вона обрала ще в дитячому віці. Від бабуні, яка займалась писанкарством, Галина перейняла символізм та легкість письма, від мами, дизайнера одягу, - конструктивність та оригінальність у подачі теми.

Художницю називають представницею «львівської школи живопису». Після коледжу прикладного мистецтва імені І.Труша вона закінчила Львівській інститут прикладного та декоративного мистецтва.

Галина Вінтоняк – учасниця багатьох колективних виставок та вернісажів. Її роботи зберігаються у приватних колекціях Австрії, Канади, США, в Музеї декоративного мистецтва Москви. Нині художниця зізнається, що уже придбала квиток до Італії. Саме там відбудеться її друга персональна виставка.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: Михайло ...

КОМЕНТАРІ