На Рівненщині районні керівники призначили собі надбавки за високі досягнення в 2013 році

На Рівненщині районні керівники призначили собі надбавки за високі досягнення в 2013 році

18.01.13 13:48 0 1977
Коштів на розв‘язання соціальних проблем у бюджеті Костопільського району Рівненської області не вистачає, проте на фінансові заохочення та високі заробітні плати чиновникам вони завжди є. Так 17 січня 2013 року прокоментував затверджений бюджет Костопільського району на 2013 рік депутат-свободівець Павло Юхневич.

Як розповів депутат, костопільські свободівці проаналізували бюджет, затверджений наприкінці минулого року, і, на їхню думку, він є антинародним та антисоціальним.

"Цифри, що закладені в бюджеті, як і минуло річ, перетворили головний фінансовий документ району на антинародний та антисоціальний. Загалом районний бюджет разом із субвенціями та дотаціями з державного бюджету 2013 року склав майже 245,7 млн. грн. Із них 239 млн. грн. передбачено на заробітну плату працівникам бюджетної сфери та утримання бюджетних установ району, на пільги та субсидії малозахищеним верствам населення, на виплату соціальної допомоги. І лише 3 млн. грн. передбачено на соціальний та економічний розвиток Костопільського району та 2,7 млн. грн. на будівництво та ремонт доріг комунальної власності 2013 року. Проте, за мінімальним підрахунком, на виконання завдань лише Програми соціального та економічного розвитку Костопільського району 2013 року необхідно 30-35 млн. грн., тож не зрозуміло, що можна виконати за 3 мільйони гривень і скільки можна побудувати доріг на 2,7 мільйона? Тому бюджет-2013 вже став антинародним та антисоціальним, а надалі перетвориться на бюджет проїдання та занепаду територій",– зазначив Павло Юхневич.

Депутат переконаний, що за такий бюджет у першу чергу відповідальність несе уряд Азарова та Верховна Рада України минулого скликання, які через доведені розрахункові цифри фактично поставили навколішки місцеве самоврядування.

"Сьогодні затверджують "жебрацькі" районні, міські, сільські бюджети, доводячи до занепаду території нашої держави, а населення – до зубожіння. "Свободі" не зрозуміла позиція більшості депутатів Костопільської районної ради, які на бюджетній сесії без зайвих питань проголосували за його затвердження. Фракція ВО "Свобода" однозначно голосувала проти прийняття такого бюджету", – розповів Павло Юхневич.

Націоналіст наголосив, що зважаючи на такий бюджет "проїдання" для фракції "Свободи" було несподіванкою рішення більшості щодо матеріального стимулювання голови, заступника голови районної ради, заступника голови ради – керуючого справами виконавчого апарату районної ради.

"За цим рішенням керівництво органу самоврядування щомісяця впродовж 2013 року отримуватиме 50% надбавки та 50% премії від посадового окладу, а до державних, професійних свят та ювілейних дат отримуватимуть ще й премію у розмірі 100% до посадового окладу в межах фонду оплати праці (фонду праці в райраді вистачає завжди). В ухваленому рішенні чітко зазначено: "встановити надбавку за високі досягнення у праці в розмірі 50% від посадового окладу. Нам не зрозуміло, як можна прогнозувати високі досягнення у праці на 2013 рік, який щойно розпочався? Хто оцінює ці досягнення: високі вони чи низькі? Чи є високим досягненням підготувати сесію райради, або відкрити наприклад нову дорогу, збудовану за кошти наших платників податків?" – обурився свободівець.

Щоби підкреслити нечуване зухвальство чиновників Павло Юхневич повідомив, що задля економії коштів у дитячих садочках району під час морозів не дозволяють на повну потужність включати опалення, внаслідок чого в приміщеннях садочків температура опускається до +12C-+14C градусів при нормі +20C -+21C.

"Без довгих роздумів, окрім економії на здоров'ї наших дітей можемо навести ще чимало проблемних питань району, які навіть не намагаються вирішити. Йдеться зокрема про екологічну ситуація в місті Костопіль; стан захворюваності серед населення тяжкими хворобами; відсутність коштів на модернізацію охорони здоров'я; масове вживання алкоголю та безробіття серед молоді; високі тарифи на житлово-комунальні послуги; незаконні будівництва на спортивних майданчиках та паркових зонах. Ба більше, вже кілька років поспіль всі чекають на нову обіцяну – дитячу поліклініку. Висновок один: коштів на вирішення проблем у бюджеті Костопільського району не вистачає, проте на стимулювання та високі заробітні плати посадовцям вони завжди є. Костопільська "Свобода" вважає, що жителі нашого краю – виборці, які обирали депутатів. мають повне право тепер запитати в них: "Чому на сесії 21 грудня 2012 року ви голосували саме за такий бюджет?", – підсумував Павло Юхневич.

Прес-служба Костопільської районної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 5)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: Про ...

КОМЕНТАРІ