На Івано-Франківщині експорт становив майже 600 млн. доларів

На Івано-Франківщині експорт становив майже 600 млн. доларів

19.01.13 08:28 0 1348
Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області за січень– листопад 2012р. становили 792,2 млн.дол.США, імпорту – 932,8 млн.дол.США. Проти січня–листопада 2011р. обсяги експорту зменшилися на 6,4%, імпорту – на 4,3%. Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 0,85.

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти з 85 країн світу.

До країн СНД було експортованобільше як половину усіх товарів, до країн ЄвропейськогоСоюзу–понад третину.

Імпорт з країн СНД становив 41,1% від його загального обсягу, з країн Європейського Союзу – понад 50%.

Близько половини експортних поставок здійснювалися до Російської Федерації. Вагомими вони були і до Польщі, Румунії, Білорусі,Угорщини, Італії, Естонії і Німеччини. В обсягах імпорту найбільшими були надходження з Російської Федерації та Німеччини.

У товарній структурі експорту області провідну позицію займали пластмаси, полімерні матеріали, продукція хімічної і пов’язаних з нею галузей промисловості, механічні та електричні машини та мінеральні продукти.Вагомими були і обсяги відвантажень деревини і виробів з деревини, паперу та картону.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, механічних і електричних машин, палив мінеральних, нафти і продуктів її перегонки, пластмас, полімерних матеріалів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині зачитали ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ГК « ...

КОМЕНТАРІ