Міліціонери Житомирщини викрили нецільове використання понад 700 тисяч бюджетних коштів

Міліціонери Житомирщини викрили нецільове використання понад 700 тисяч бюджетних коштів

19.01.13 15:48 0 1427
Оперативники Управління Державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України Житомирщини викрили посадових осіб обласної служби автомобільних доріг. У результаті неправомірних дій службовців допущено перевитрати державного бюджету на суму понад 700 тисяч гривень.

- Схема зловживання полягала у завідомому завищенні обсягів та вартості робіт з капітального та поточного ремонту доріг державного й місцевого значення, - повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС Юрій Крошко.

Як було попередньо встановлено, в актах виконаних упродовж 2010-2012 років будівельних робіт вказані неправдиві відомості щодо їх фактичного проведення. У результаті виявлених зловживань службовців понад 700 тисяч гривень цільових коштів державного бюджету використано нераціонально.

Наразі подію зареєстровано до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація ч. 5 ст. 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Такі дії, відповідно до чинного законодавства, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Підведені ...
Наступна новина: Міліція Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ