Рівненщина: Селянам пропонують пільгові позики на будівництво та ремонт житла

Рівненщина: Селянам пропонують пільгові позики на будівництво та ремонт житла

21.01.13 12:14 0 1146
Торік завдяки обласній програмі «Власний дім» селяни побудували 8 будинків, ще семеро взяли кредити на купівлю житла, а 254 газифікували садиби, розповів перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Загалом, за його словами, впродовж 2012 року краянам позичили на поліпшення житлових умов понад 2 мільйони гривень. Це кошти з державного, обласного та районних бюджетів. Найактивніше програмою «Власний дім» користувалися селяни Дубровицького та Корецького районів.

Загалом за 15 років реалізації бюджетного проекту обласний фонд індивідуального житлового будівництва на селі надав позику для 4994 сімей. З них понад 3700 вже повернули кошти до державної та місцевої скарбниці. Лише минулорічна сума – майже півтора мільйона гривень

Нагадаємо, що програма індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості «Власний дім» діятиме до 2015 року. Відповідно до неї, позику надають селянам під 3 відсотки річних на 20 років, молодим сім’ям – на 30 років, а родини, у яких троє і більше дітей до 18 років, не сплачують відсотків. Зокрема, селяни можуть брати пільгові позики для побудови, реконструкції та купівлі житла або ж на підведення електрики, водопостачання й газифікації осель.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині – нові ...
Наступна новина: На Тернопільщині оголошено ...

КОМЕНТАРІ