Представники Хмельниччини та Тернопілля взяли участь в міжобласному святі «Збруч – ріка єднання»

Представники Хмельниччини та Тернопілля взяли участь в міжобласному святі «Збруч – ріка єднання»

23.01.13 08:38 0 1369
Ось уже вкотре на берегах сивочолого Збруча жителі двох областей Хмельницької та Тернопільської, двох сусідніх районів Волочиського та Підволочиського, урочисто відзначили знаменну подію в історії українського народу – об’єднання двох суверенних українських держав –Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну самостійну, Соборну державу.

Святковими колонами, із духовим оркестром та державними прапорами учасники свята вирушили на зустріч до мосту єднання на річці Збруч. Поважні та дорогі гості, Леонід Гураль – заступник голови Хмельницької облдержадміністрації та Василь Гецько – заступник голови Тернопільської облдержадміністрації у вирі цієї радісної події обмінялись короваями, адже хліб - коровай є символом єдності.

Після привітальних слів та пісень усіх гостей свята запросили на центральну площу селища Підволочиськ Тернопільської області на святкове дійство «Єднаймося, люба родино!».

Керівники пройшли «коридором» до центральної площі, де розпочався святковий концерт, присвячений 94-ій річниці Соборності України, участь у якому взяли колективи художньої самодіяльності Волочиського та Підволочиського районів.

На згадку про шню акцію він вручив Хмельницькій делегації фокартину з зображенням Збруча, наголосивши, що ця ріка, є насправді рікою єднання.

У свою чергу хмельничани подарували представникам Тернопільщини вишиту емблему, на якій вміщено напис-заклик «Єднаймося, люба родино!», символічний знак ріки Збруч та назви двох сусідніх міст – Волочиська та Підволочиська.

Вельмишановна громада щирими оплесками привітала представників влади Хмельниччини - Леоніда Гураля та Тернопільщини – Василя Гецька, що звернулись з привітальним словом з нагоди свята. Представники керівництва областей обмінялись символічними подарунками. Після урочистої частини свято продовжили вокально – хореографічні колективи районів.

На центральній плоці селища вирувало містечко господарів, у якому були представлені територіальні громади Підволочиського району та польова кухня.

На завершення дійства, ведучі щиро побажали, щоб над нашою Соборною Україною було мирне небо, а наша спільна праця примножувала її славу і велич. Щоб наш Надзбручанський край повнився щирими словами, срібним дзвоном, колядками і щедрівками! Завершилося свято спогляданням святкових салютів.

Крім того, делегація Хмельниччини у складі 50 осіб взяла участь у загальнодержавних заходах, у рамках яких співвітчизників з Днем Соборності та Свободи України привітав Президент України Віктор Янукович.

І.Михайлова

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Штормове попередження в ...
Наступна новина: Проблемні питання, ...

КОМЕНТАРІ