У Львові скаржаться на малу кількість камер відеоспостереження

У Львові скаржаться на малу кількість камер відеоспостереження

23.01.13 11:29 0 1390
У Львові не вистачає камер відеоспостереження, що ускладнює міліції процес розкриття вуличних злочинів. Про це заявив начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко.

Сергій Зюбаненко наголосив, що у Львові досі не почала працювати програма «Безпечне місто», метою якої є профілактика та попередження злочинності у місті. Вказана програма передбачає, зокрема, встановлення у Львові камер відеоспостережень, що дало би можливість оперативно реагувати на злочини та затримувати злочинців, а ще - підсилити доказову базу.

Сергій Зюбаненко також розповів, що він мав зустріч із міським головою Львова Андрієм Садовим, на якій вони обговорили питання щодо реалізації програми «Безпечне місто». Міський голова запевнив головного міліціонера міста, що у бюджеті розвитку Львова передбачені кошти на реалізацію програми, однак сам бюджет наразі не прийнятий. «У бюджеті розвитку крок зроблений, але це капля в морі. Над цим питанням повинні працювати усі, а не лише правоохоронці», - сказав Сергій Зюбаненко.

За словами Сергія Зюбаненка, у Львові не вистачає камер відеоспостережень. «Хочу наголосити, що камери відеоспостереження першочергово потрібні громадянам, а не міліції. Адже працюючи в реаліях впровадження нового Кримінального процесуального кодексу, нашими пріоритетами є проведення реєстрації злочинів, реагування на ці події, їх профілактика», - сказав головний міліціонер Львова.

Сергій Зюбаненко відзначив, що на у Львові доволі низький рівень розкриття вуличних злочинів. До прикладу, у 2012 році у місті скоїли 557 пограбувань, з яких розкрито лише 200. Вже у січні 2013-го у Львові вже скоєно 28 пограбувань, з них розкрито 13.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Жертва ...
Наступна новина: Чи буде в Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ