Чи буде в Івано-Франківську нова схема руху і розташування зупинок громадського транспорту?

Чи буде в Івано-Франківську нова схема руху і розташування зупинок громадського транспорту?

23.01.13 11:45 0 1413
16 січня 2013 року відбулись збори контролерів громадського транспорту міста Івано-Франківську

«Наскільки дієвою та ефективною є на сьогоднішній день діюча у місті схема руху транспорту, так як вона впливає на роботу громадського транспорту?» - основне питання, що стояло в порядку денному зборів контролерів громадського транспорту минулої середи. З метою його обговорення на збори було запрошено начальника відділу транспорту Юрія Маджугу та головного архітектора міста Володимира Гайдара.

Як відомо, ініціатива запровадження громадських контролерів у міських депутатів виникла минулого року в наслідок численних скарг мешканців на роботу перевізників.

Близько 20 громадських контролерів були присутніми на зборах. У своїх звітах про проведену роботу фактично кожний із них наголошує на великій проблемі роботи громадського транспорту, яка виникає внаслідок недосконалості нині діючої транспортної схеми руху у місті.

Як говорить куратор контролерів, депутат міської ради Олег Капустяк, нинішня схема розташування зупинок громадського транспорту не забезпечує всієї потреби обслуговування пасажирів. «У місті є такі точки руху громадського транспорту, де в одних місцях утворюється значне скупчення транспорту, як то на вулиці Дністровські, а в інших – громадський транспорт взагалі відсутній, як то на вулиці Сагайдачного» - каже Олег Капустяк.

На сьогоднішній день є нагальна необхідність розробки нової схеми руху транспорту. Також не менш болючим питанням є облаштування зупинок громадського транспорту. Як запевнив присутніх головний архітектор міста Володимир Гайдар – триває розробка нового плану розташування малих архітектурних споруд міста, яка й покаже реальну картину в необхідності облаштування нових зупинок.

Ще одним питанням, яке назріло під час обговорення, стало виконання водіями дорожніх знаків та розмітки. Як зазначають контролери – водії у місті Івано-Франківську практично не виконують умов дорожніх знаків. Через самовільне паркування автомобілів у заборонених для цього місцях формуються величезні корки на дорогах. Нажаль, жодних мір з приводу цієї проблеми не застосовують й дорожні інспектори. Тому на наступні збори контролерів вирішено запросити керівника міського відділу ДАІ.

За результатами зборів вирішено й надалі проводити роботу громадського контролю, адже ефективність їх роботи є очевидною – за минулий рік значно знизився показник порушень умов перевезення пасажирів громадськими перевізниками.

  < Попередня Наступна > Фотогалерея

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ