Львівська область: тривають роботи з ліквідації наслідків негоди

Львівська область: тривають роботи з ліквідації наслідків негоди

23.01.13 08:00 0 1469

Станом на 16:00 22 січня на території Львівської області залишаються знеструмленими 285 населених пунктів повністю та 12 частко

во у Жовківському, Сокальському, Кам'янка-Бузькому, Радехівському, Мостиському, Яворівському, Бродівському районах. 

Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються, повідомляє державна служба з  надзвичайних ситуацій.

 

Для надання допомоги аварійним бригадам «Львівобленерго» та комунальних підприємств у ліквідації наслідків стихії  залучено 18 оперативно-рятувальних відділень МНС України, у тому числі - 10 пересувних електростанцій.

 

Станом на 16:00 пересувні електростанції МНС України забезпечують електроживленням 2 лікарні у Сокальському районі - м. Белз та с. Угнів - та водозабір у с Стара Скварява Жовківського району.

 

У зв'язку із прогнозованим у найближчу добу погіршенням погодних умов, Головне територіальне управління МНС України у Львівській області звертається до всіх мешканців Львівщини із закликом дотримуватися відповідних заходів безпеки.

 

Рятувальники радять водіям транспортних засобів по можливості утримуватися від поїздок за умов ожеледі. Власникам великогабаритних транспортних засобів необхідно обладнати автомобілі цепами проти ковзання. За умов обмеженої видимості рекомендуємо обирати помірну швидкість та користуватися освітлювальними приладами. І водіям, і пішоходам необхідно пам'ятати, що за умов ожеледиці значно збільшується гальмівний шлях автомобілів. Тому пішоходам слід бути вкрай уважними при переході проїзної частини, переходити дорогу лише у спеціально відведених для цього місцях та не провокувати водіїв на здійснення екстреного гальмування.

 

Рятувальники рекомендують людям, що проживають у сільській місцевості, при погіршенні метеоумов утриматися від піших подорожей на далекі відстані та не допускати переохолодження організму.

 

Через налипання мокрого снігу та обледеніння може відбутися не тільки спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач і, як наслідок - знеструмлення населених пунктів. Налипання снігу та обледеніння здатне спричинити обрив електричних дротів та їх падіння. В такому разі рятувальники закликають ні за яких обставин не наближатися до обірваних ліній електропередач та не  торкатися до них.

 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ