Івано-Франківщина: Відзначення Дня Соборності на Городенківщині

Івано-Франківщина: Відзначення Дня Соборності на Городенківщині

24.01.13 10:44 0 1248
У день Соборності України у родинному селі Серафинці Городенківського району віце-президента ЗУНР Лева Бачинського відбулося велелюдне зібрання і мітинг приурочені цій знаменній даті.

За доручення голови районної державної адміністрації Івана Мороза, який у цей день бере участь в урочистостях у м. Києві, громаду села вітав його заступник Степан Михайлюк та заступник голови районної ради Юрій Лахман.

Учні місцевої школи підготували театралізовану виставу та концерт. Місцеві жителі і гордяться своїм земляком, який став героєм об’єднаної Соборної України.

В цьому році у Серафинцях за підтримки депутата Івано-Франківської обласної ради, віце-президента асоціації платників податків України постане музей великому українцю – Леву Бачинському.

Серафинці і надалі залишаються українською родзинкою, великим патріотичним селом.

До речі, у 2002 році на Шевченкіані тут побував Віктор Янукович, голова обласної Донецької державної адміністрації.

Цього дня у Городенківському районному Палаці культури відбулося урочисте засідання та святковий концерт з нагоди Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, Дня Соборності та Дня Свободи з покладанням вінків, квітів до пам’ятних місць борцям за волю України, пам’ятників видатним діячам Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, а також у центральній районній бібліотеці ім. Л. Мартовича організовано тематичну книжково-ілюстративну виставку з історії Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки .

Участь у урочистостях взяли: перший заступник голови районної державної адміністрації Марія Чупрун, заступник голови райдержадміністрації Степан Михайлюк, голова районної ради Богдан Кобилянський, представники політичних партій, громадських організацій, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, молитву за героїв України спільно відправили отці-декани УГКЦ Ігор Левицький, УПЦ (КП) Богдан Мороз.

Цього дня у навчальних закладах району проведені навчальні уроки, уроки історії, тематичні заходи спрямовані на патріотичне виховання молоді.

У гімназії ім. А.Крушельницького м. Городенки проведено тематичну науково-практичну конференцію присвячену історії національно-визвольних змагань початку ХХ століття в Україні на тему: «Необхідність об’єднання зусиль молодіжних організацій для розбудови української державності».

У населених пунктах району відбулися віче-реквієми з покладанням квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків Борцям за волю та незалежність України, видатним діячам Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

Вінцем свята став великий концерт у районному Палаці культури.

День Соборності України на Городенківщині підтвердив те, що Городенківці своєю працею і навчанням стараються примножувати економічні здобутки України і прагненням до свободи слова і духу.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: У ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: 10 років ...

КОМЕНТАРІ