Івано-Франківщина: День Соборності у Галичі

Івано-Франківщина: День Соборності у Галичі

24.01.13 11:14 0 1302
22 січня галичани відсвяткували День Соборності та Свободи України. В Народному домі м.Галича відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення цієї дати, в яких взяли участь представники влади, політичних партій, громадських організацій, працівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, громадськість міста, учнівська молодь.

Привітали присутніх із знаменною подією голова районної державної адміністрації Григорій Івасишин, голова районної ради Петро Стрембіцький, голова проводу ОУН Віталій Цапович.

У своїх виступах вони нагадали про події січня 1919 року та закликали до єдності українців усіх частин держави. «Нехай відчуття єдності, як громадян однієї країни, допомагає нам будувати свою державу і нехай кожен з нас зробить свій внесок у розбудову України»,- наголосив Григорій Івасишин.

У святковому концерті взяли участь кращі колективи художньої самодіяльності району. На закінчення урочистостей всіх учасників дійства окропили йорданської водою священики двох конфесій УГКЦ та УАПЦ.

Цього ж дня в закладах освіти і культури району проведено заходи з відзначення Дня Соборності та Свободи України: виховні години, інформаційні уроки, зустрічі за «круглим столом», літературні читання, тощо. На будівлях усіх установ булопіднято державні прапори.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ