Представники Тернопілля та Хмельниччини взяли участь в міжобласному святі «Збруч – ріка єднання»

Представники Тернопілля та Хмельниччини взяли участь в міжобласному святі «Збруч – ріка єднання»

24.01.13 11:46 0 1287
Представники Тернопілля та Хмельниччини взяли участь в міжобласному святі «Збруч – ріка єднання», з нагоди Дня Соборності та Свободи України.

На мості через річку Збруч, який єднає ці дві області, делегації, очолювані заступником голови Тернопільської облдержадміністрації Василем Гецьком та заступником голови Хмельницької облдержадміністрації Леонідом Гуралем, обмінялися привітаннями та короваями.

Після цього колона учасників акції вирушила до смт.Підволочиськ де й продовжилися святкування.

Квіти шани і пам’яті від обох делегацій, лягли до підніжжя монументів Тарасу Шевченку та Незалежності України.

Після цього до присутніх з вітальним словом звернувся Василь Гецько, який від імені голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна привітав усіх з шнім святом.

« особливий день, коли ми відзначаємо 94-ту річниці проголошення Акта Злуки українських земель в одну, соборну Українську державу. Стала реальністю правічна мрія нашого народу жити у одній Вітчизні. Це прагнення єдності та волі допомогло нам у 90-их роках проголосити Незалежність України. Тепер нашим завданням є утвердити її як потужну державу», - сказав Василь Гецько.

На згадку про шню акцію він вручив Хмельницькій делегації фокартину з зображенням Збруча, наголосивши, що ця ріка, є насправді рікою єднання.

У свою чергу хмельничани подарували представникам Тернопільщини вишиту емблему, на якій вміщено напис-заклик «Єднаймося, люба родино!», символічний знак ріки Збруч та назви двох сусідніх міст – Волочиська та Підволочиська.

По завершенні офіційної програми розпочався святковий концерт.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Інспектори ...

КОМЕНТАРІ