На Прикарпатті за договорами розстрочення бюджет отримав 81,8 млн. грн.

На Прикарпатті за договорами розстрочення бюджет отримав 81,8 млн. грн.

25.01.13 08:44 0 1266
Впродовж 2012 року податкові органи області уклали із платниками податків 271 договір про розстрочення грошових зобов’язань та 32 угоди щодо розстрочення податкового боргу боржників, повідомляють у ДПС в області.

Зокрема, договори про розстрочення грошових зобов’язань укладено із суб’єктами господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво електроенергії на суму 27,4 млн. грн., транспортування газу – на 19,2 млн. грн., будівництво доріг – на 5,8 млн. грн., збір та постачання води - на 2,5 млн. гривень.

Як стверджують податківці, процедура розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань або податкового боргу упереджує виникнення або накопичення податкового боргу, а сплата таких сум платниками податків забезпечує ритмічне наповнення бюджету.

Крім того, до платників податків, яким розстрочено сплату платежів, не застосовується фінансова відповідальність, яка компенсується платою за кредит (процентами). Так, за користування податковим кредитом платники податків Івано–Франківської області в минулому році сплатили майже 1 млн. грн. процентів.

Довідково

Відповідно до ст.100 Податкового кодексу України платник податків має право звернутися до податкового органу із заявою про розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу, а також надати відповідні докази та економічне обґрунтування, яке свідчить про можливість погашення грошових зобов’язань або податкового боргу.

Порядок розстрочення (відстрочення) грошових зобов'язань (податкового боргу) затверджено наказом №1261 Міністерства фінансів України від 30листопада 2012 року.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ