Засновано творчий конкурс на премію відомих журналістів Прикарпаття.  За 2012 рік - на  премію заслуженого журналіста України Романа Андріяшка

Засновано творчий конкурс на премію відомих журналістів Прикарпаття. За 2012 рік - на премію заслуженого журналіста України Романа Андріяшка

25.01.13 09:00 0 1251
Секретаріат обласної організації Національної спілки журналістів України підтримав ініціативу ветерана журналістики, колишнього багатолітнього генерального директора ОДТРК, заслуженого журналіста України Романа Андріяшка щодо проведення щорічного творчого конкурсу серед молодих журналістів на премію відомих журналістів Прикарпаття.

Затверджено Положення про конкурс та склад його журі. Матеріали на здобуття цієї премії подаються до 15 квітня поточного року з числа публікацій за попередній рік. За 2012 рік це буде премія секретаря і члена правління обласної Спілки, заслуженого журналіста України Романа Андріяшка. Премія становить 1 тис. грн., на її здобуття можуть висуватися кандидати, які працюють у ЗМІ не більше як 5 років.

За словами голови ОО НСЖУ Вікторії Плахти, такий конкурс запроваджено, щоб відзначити творчі набутки молодих журналістів, які «професійно та неупереджено висвітлюють події, що відбуваються в економічній, соціальній, культурній сфері та у суспільному житті, порушують у своїх публікаціях, теле- і радіорепортажах актуальні для громадськості проблеми».

Як зазначалося, Секретаріат обласної Спілки сподівається, що це творче змагання сприятиме удосконаленню журналістської майстерності, поширенню кращого досвіду роботи знаних журналістів краю.

На здобуття премії відомих журналістів Прикарпаття висуватимуться оприлюднені впродовж попереднього року в засобах масової інформації публікації: публіцистичні виступи, нариси, статті, кореспонденції, фотознімки, радіо- та телевізійні сюжети, фільми. Висунення проводитиметься творчими спілками, редакціями засобів масової інформації та видавництвами, громадськими організаціями культурно-мистецького спрямування, навчальними закладами тощо.

Матеріали на здобуття премії надсилаються (до 15 квітня) з поміткою «На конкурс молодих журналістів» на адресу офісу обласної організації НСЖУ (м. Івано-Франківськ, вул. Січових стрільців, 25).

Довідково

Першому лауреату, удостоєному першої премії за 2012 рік, буде вручено Диплом «Лауреат премії заслуженого журналіста України Романа Андріяшка» та грошова винагорода під час щорічного відзначення Дня журналіста.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті за ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: Як ...

КОМЕНТАРІ