Віктор Рахміль: Податкова культура більшості прикарпатських платників  податків -  на високому рівні

Віктор Рахміль: Податкова культура більшості прикарпатських платників податків - на високому рівні

25.01.13 09:31 0 1396
До місцевих бюджетів області в минулому році надійшов 1 млрд. 671 млн. грн. податкових платежів, що на 212 млн. грн. більше, ніж 2011 року. Всього до зведеного бюджету в області податківці мобілізували майже 4,2 млрд. грн. податків і зборів, повідомляють у ДПС в області.

«Попри те, що 2012 рік був складним, наповнення бюджету забезпечувалось ритмічно. Податкова культура більшості прикарпатських платників податків - на високому рівні. Водночас, є ряд суб’єктивних факторів, які в деякій мірі стримують розвиток економіки, в тому числі податкової системи. Зокрема, це навантаження на фонд заробітної плати», - зазначає голова ДПС в області Віктор Рахміль.

За його словами, у 2013 році податківці Прикарпаття вдосконалюватимуть систему обслуговування платників податків – впроваджуватимуть електронні сервіси, напрацьовані останнім часом. Зокрема, електронний кабінет платника податку, який за допомогою Інтернет-мережі надаватиме максимум необхідної інформації бізнесу та громадянам, спростить формування податкової звітності. Уже почалось запровадження електронної касової стрічки до реєстраторів розрахункових операцій. З початку року забезпечується можливість фізичним особам подати податкові декларації про майновий стан та доходи за 2012 рік в електронному вигляді.

Віктор Рахміль запевняє: «Податківці надалі проводитимуть виважену контрольно-перевірочну роботу, в тому числі щодо малого бізнесу, яка базується на системі відбору платників для перевірок за наявністю ризиків ухилення від оподаткування».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: Як ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ