На Івано-Франківщині фізичні особи – підприємці звітують у податкові органи  до 11 лютого включно

На Івано-Франківщині фізичні особи – підприємці звітують у податкові органи до 11 лютого включно

25.01.13 09:48 0 1277
Фізичні особи – підприємці за результатами календарного року подають декларацію про майновий стан і доходи до органу державної податкової служби за місцем своєї податкової адреси. Декларація подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного періоду, тобто не пізніше 11 лютого 2013 року, повідомляють у ДПС в області.

У декларації про майновий стан і доходи зазначається сума отриманих доходів від провадження господарської діяльності та сума податків, що підлягає сплаті до бюджету або поверненню.

Разом з такою декларацією подається додаток № 5 «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності».

Відповідний додаток заповнюється на підставі даних книги обліку доходів та витрат. Тут зазначаються назва та код виду діяльності згідно КВЕД, за здійснення якого одержано дохід, сума одержаного доходу, вартість документально підтверджених витрат, пов’язаних з господарською діяльністю, сума чистого оподатковуваного доходу.

Водночас, фізичні особи – підприємці самостійно здійснюють розрахунок податкових зобов’язань та зазначають авансові платежі на 2013 рік з податку на доходи фізичних осіб.

У разі отримання інших доходів, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних видів діяльності, необхідно зазначити у декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи, які оподатковуються за загальними правилами встановленими для платників податку – фізичних осіб.

Довідково

В Івано-Франківській області 31,6 тисяч фізичних осіб-підприємців сплачують податки за загальною системою та 27,8 тис. фізичних осіб-підприємців обрали спрощене оподаткування.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ