Івано-Франківська область, за інформацією Державної служби  надзвичайних ситуацій,  має одні з найвищих показників

Івано-Франківська область, за інформацією Державної служби надзвичайних ситуацій, має одні з найвищих показників

25.01.13 10:29 0 1389
В облдержадміністрації відбулася нарада за підсумками роботи Територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту в 2012 році та з визначення основних завдань в зазначеній сфері на 2013 рік.

На Прикарпатті у 2012 році, як поінформував учасників наради начальник територіального управління МНС Володимир Чернецький, сталося 3 надзвичайні ситуації місцевого рівня. Протягом року служба здійснила 9 117 виїздів за викликом «Тривога» та 30 рятувальних виїздів. На жаль, 42 особи загинули у вогні.

«Івано-Франківська область, за інформацією Державної служби надзвичайних ситуацій, має одні з найвищих показників, - зазначив у своєму виступі на нараді заступник директора Департаменту управління рятувальними силами МНС України Микола Чечоткін. – У порівнянні з 2011 роком кількість надзвичайних ситуацій в області зменшилася в два рази, кількість постраждалих також. Показники загибелі людей на пожежах в області на 100 тисяч населення складають 4,4 особи. При середньому показнику в Україні – 6 осіб».

Оцінивши роботу працівників територіальних підрозділів МНС в області на «добре», Микола Чечоткін звернув увагу на наявність у прикарпатських рятувальників «резервів для суттєвого зменшення числа загиблих», адже 70% людей гинуть на пожежах не від прямої дії вогню, а внаслідок отруєння продуктами згоряння. Тому є потреба для швидкого реагування на загрозливі ситуації створювати пожежно-рятувальні підрозділи у сільській місцевості. Тим більше, що за озвученою на нараді статистикою, саме в селах виникає понад 40% від загальної кількості усіх пожеж. На в області діє 23 пожежно-рятувальні підрозділи (48% від потреби).

Створення таких формувань – одне з пріоритетних завдань для області цього року. Також залишаються актуальними, як наголосив на нараді перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк, питання покращення екологічної ситуації в Калуші, ліквідації наслідків зсувних процесів, відновлення об’єктів після стихій 2008-2010 років. Є необхідність і у проведенні технічної інвентаризації захисних споруд.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Швидкі медичні допомоги ...

КОМЕНТАРІ