На Рівненщин протестують проти закриття лікарні

На Рівненщин протестують проти закриття лікарні

25.01.13 11:20 0 1649
24 січня у селі Варковичі Дубенського району відбувся схід села, на якому люди висловили обурення планами влади закрити Варковицьку дільничну лікарню. Справа в тім, що районна влада ще наприкінці грудня прийняла рішення про реорганізацію дільничних лікарень у Варковичах, Вербі та Смизі Дубенського району. Варковицька дільнична лікарня, на переконання влади, повинна припинити своє існування. Натомість планується створити амбулаторію загальної практики. Так, продовжуючи послідовно впроваджувати політику «покращення», влада Дубенського району заходилася «реформувати» медицину. Адже, за твердженням районних керманичів, їхні дії повністю узгоджуються зі вказівками Міністерства охорони здоров’я, в указі якого дільничних лікарень немає взагалі.

На зустріч із громадою Варкович завітав народний депутат України від 154-го виборчого округу Валентин Королюк, щоб вивчити думку самих людей. Адже рішення про реорганізацію лікарень було прийнято ще у грудні, і ніхто тоді думкою простих пацієнтів та працівників лікарні не цікавився. І тільки тоді, коли вони пригрозили акціями протесту, голова РДА Корилкевич і компанія заходилися умовляти варківчан цього не робити.

Звертаючись до громади, Валентин Королюк зауважив, що влада району чинить цинічно, коли приймає рішення, і лише потім ставить людей перед фактом реорганізації лікарні. Адже зміна статусу з лікарні на амбулаторію тягне за собою в тому числі і зміну штатного розпису закладу, адже у Варковицькій амбулаторії планується залишити тільки денний стаціонар. Слід зауважити, що нині заклад обслуговує населення 22 сіл району, тож немає сумніву, що закривши лікарню і відкривши на її місці амбулаторію, рівень медичного забезпечення жителів цих населених пунктів погіршиться, - вважає Валентин Королюк. Народний депутат також висловив занепокоєння, що у Варковицькій лікарні станом на початок року існував борг за опалення у сумі 88 тисяч. І це незважаючи на те, що оплата комунальних платежів, як і зарплата працівників, належить до захищених статей бюджету. «Догосподарювались», - звертаючись до Корилкевича, підсумував Валентин Королюк.

Зустріч загалом видалася бурхливою. Вона засвідчила, що люди не вірять районним ставленикам Януковича, свідченням чому – гучне «Ганьба!», яким проводжали люди Корилкевича та його свиту з актової зали сільської ради. Результатом активності територіальної громади Варкович, а також втручання у ситуацію народного депутата України Валентина Королюка стало запевнення начальника управління охорони здоров’я ОДА Віталія Бойка, що дільнична лікарня у Варковичах збереже свій статус ще на деякий час, поки це питання буде вивчене ретельніше. Зі свого боку народний депутат Валентин Королюк пообіцяв людям тримати на контролі процес так званого «реформування» медицини у Дубенському районі та у всьому 154-му окрузі загалом.

Прес-служба Народного депутата України Валентина Королюка
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина готується до ...
Наступна новина: На Миколаївщині слідчий ...

КОМЕНТАРІ