На Житомирщині міліція затримала молодиків, які заради легкої наживи, убили пенсіонерку

На Житомирщині міліція затримала молодиків, які заради легкої наживи, убили пенсіонерку

28.01.13 08:26 0 1006
Мобільний телефон, золоті вироби та 50 гривень – у стільки оцінили життя 76-річної жертви троє бузувірів, які за своїм віком годилися їй в онуки. Вже за декілька тижнів після скоєного їх було затримано правоохоронцями.

Уранці до 76-річної жительки м.Коростеня, що на Житомирщині, завітала сусідка, аби запитати, чому це бабуся відчинила серед зими вхідні двері. Підійшовши ближче, жінка помітила розбите скло веранди й неабияк захвилювалася. А коли побачила літню господарку, яка поранена лежала в коридорі оселі у непритомному стані, ледь утрималася на ногах. Не вагаючись, сусідка терміново викликала карету «швидкої» та повідомила до міліції.

– На місце події виїхала слідчо-оперативна група Коростенського міськвідділу, - розповідає начальник місцевої міліції Віктор Калітка. – Розбиті шибки на вікнах веранди, пошкоджені замки та вхідні двері, повний погром у будинку потерпілої, - усе вказувало на те, що літня жінка стала жертвою нападників.

Стареньку з отриманими тілесними ушкодженнями було негайно госпіталізовано, аби врятувати їй життя. А ретельний огляд місця події, проведений працівниками міліції, дозволив виявити сліди, які могли належати зловмисникам, і ймовірні знаряддя, якими було поранено господарку. Окрім того, з будинку зникли її мобільний телефон, ювелірні вироби із золота та 50 гривень з гаманця.

Правоохоронці покладали надію, що потерпіла, повернувшись до свідомості, розповість і про те, що ж сталося в її будинку. Проте, незважаючи на докладені зусилля лікарів, життя старенькій врятувати не вдалося: вона померла вранці наступної доби.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів міліціонери знайшли викрадене з будинку золото в одному з міських ломбардів. Згодом натрапили й на телефон потерпілої. Ще за декілька днів ниточка розслідування вивела правоохоронців на слід осіб, причетних до смерті старенької. Ними виявилися троє молодиків, двох з яких оперативники затримали: один – житель Черняхівського району, інший – з Полтавщини, обом по 20 років. Раніше в поле зору правоохоронців ніхто з них не потрапляв. Розшук третього співучасника наразі триває.

За словами затриманих, вони знали, що в будинку бабуся проживає одна, тому й вирішили «розжитися» на старечому добрі. Жадаючи легкої наживи, бузувіри під покровом ночі вдерлися до оселі літньої жінки. Уже на порозі однієї з кімнат молодики раптом побачили господарку, яка прокинулася від незрозумілого шуму. Аби та не підняла галасу, розбійники збили її з ніг та побили стареньку. Потім провели обшук в її оселі, сподіваючись натрапити на бабину схованку, але так нічого і не знайшли. Знічев’я утішилися речами, що потрапили під руки, серед яких найціннішими були хіба що золоті вироби.   

Як повідомив начальник Коростенського МВ УМВС України в Житомирській області Віктор Калітка, за фактами вчинення розбійного нападу, поєднаного із заподіянням особі тяжких тілесних ушкоджень (ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України) та умисного вбивства (ч.2 ст. 115 ККУ) відкрито кримінальні провадження. Триває досудове розслідування.

Чинне кримінальне законодавство за вчинення інкримінованих молодикам діянь передбачає однозначне позбавлення волі на тривалий строк або й довічне ув’язнення.

Правоохоронці звертаються до громадян, батьки яких проживають окремо, з проханням не забувати про те, що літні люди не можуть повноцінно себе захистити від зловмисників, для яких їх майно є особливо легкою і цінною здобиччю. Потурбуйтеся, аби вхідні двері до оселі ваших рідних були міцними та оснащені сучасними надійними замками. Подбайте, аби батьки мали телефонний зв'язок і у разі необхідності змогли вчасно скористатися ним, аби терміново викликати допомогу: наряд міліції, карету «швидкої» або ж просто мали змогу швидко зателефонувати сусідам чи родичам.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

(за повідомленням

Коростенського МВ УМВС України)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ