На Івано-Франківщині пенсійники активізують наступ на «тінь»

На Івано-Франківщині пенсійники активізують наступ на «тінь»

28.01.13 10:47 0 1351
На засіданні колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області 25 січня ц.р. було розглянуто підсумки роботи за 2012 рік.

У предметній розмові про шляхи поліпшення роботи органів Пенсійного фонду в області взяв участь і виступив заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький. Він зазначив, що на засіданні колегії ОДА, що відбулася напередодні, було висловлено повну підтримку тим починанням, які ведуть органи Пенсійного фонду області в питаннях легалізації робочих місць та детінізації заробітної плати.

Начальник головного управління Фонду Анатолій Назаров, підбиваючи підсумки роботи за 2012 рік, підкреслив, що понад 370 тисяч наших краян своєчасно отримують пенсії і грошові допомоги, хоча область забезпечує ці видатки лише наполовину.

Анатолій Анатолійович націлив керівників структурних підрозділів та територіальних управлінь на пошук невикористаних резервів, активізацію співпраці з органами влади та місцевого самоврядування, правоохоронними органами з метою забезпечити виконання завдань з наповнення бюджету Пенсійного фонду України в області.

Деякі напрацювання у цьому напрямі вже є. Виконання заходів з легалізації заробітних плат і тіньової зайнятості торік дозволила залучити до сплати внесків понад 1300 осіб із 2046 виявлених, легалізовано заробітну плату більш як на 1,5 млн. грн., сплачено внесків до Пенсійного фонду більш як на 0,5 млн. грн.

Подякувавши за роботу органів Фонду в області за 2012 рік, начальник управління міжнародного співробітництва Пенсійного фонду України Марія Плаксій зазначила, що прикарпатські пенсійники в числі кращих і нині вони на правильному шляху використання резервів у збільшенні надходжень коштів до бюджету Пенсійного фонду, зокрема, у скороченні видатків шляхом виплати пенсій через вкладні рахунки в банках. Вона також вказала на те, що в області потребує активізації роз’яснювальна робота пенсійників серед населення щодо добровільної участі в загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні.

На фото: виступає заступник голови обласної державної адміністарції Роман Іваницький.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті 48 родин ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ