Євреї висловили вдячність голові Івано-Франківськії ОДА

Євреї висловили вдячність голові Івано-Франківськії ОДА

28.01.13 13:10 0 1211
27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме цього дня в 1945 році радянські війська звільнили в'язнів табору Освенцім, які вижили.

вшановуючи пам’ять про жертв Голокосту, представники облдержадміністрації та єврейських громадських організацій області поклали вінки та квіти до місць масового захоронення євреїв, загиблих від рук німецько-фашистських загарбників. Покладання відбулися на кладовищі в обласному центрі (по вулиці Ленкавського) і в Павлівці Тисменицького району.

«Ми знаємо, що лише в Івано-Франківській області загинуло чверть мільйона євреїв, - з сумом говорить головний рабин регіону Моше-Лейб Колесник. – Знищували також представників польської інтелігенції, українців. Розстрілювали і за межами міста, і в самому Станіславові».

Про трагічні події минулих років згадували нині заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький, заступники голів Тисменицьких РДА та районної ради, сільський голова Павлівки.

Присутній на покладаннях голова Єврейської громади м. Івано-Франківська Ігор Ферер просив передати голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку вдячність за підтримку у збереженні пам’яті про загиблих євреїв, допомогу у проведенні впорядкування території поблизу пам’ятника їм у Павлівці.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: Обласний етап ...
Наступна новина: У Тернополі відбудеться ...

КОМЕНТАРІ