Міліціонерів Донеччини навчили надавати першу долікарську допомогу

Міліціонерів Донеччини навчили надавати першу долікарську допомогу

29.01.13 09:16 0 1743
В органах та підрозділах міліції Донеччини продовжилися заняття з навчання співробітників Державтоінспекції і громадської безпеки наданню першої долікарської допомоги потерпілим згідно з щорічним планом. Кожен працівник названих служб повинен пройти 20-годинну програму, яка включає не лише теоретичні заняття, але і придбання практичних навичок з рятування людського життя.

Так, навчалися визначати ознаки життя і смерті потерпілого при огляді місця події співробітники Ясиноватского міськвідділу міліції і взводу ОСП № 7 роти ДПС ДАІ. Ними також відпрацьовувався комплекс легенево-сердечної реанімації, який включає непрямий масаж серця і проведення штучного дихання.

За словами терапевта поліклініки ГУМВС області Людмили Купової, що проводила заняття, багато співробітників досить-таки упевнено здійснюють усі необхідні дії, оскільки аналогічну підготовку проходили при здобутті спеціальної освіти. Усі прекрасно розуміють, що іноді лічені хвилини вирішують - житиме потерпілий чи ні. І якщо поруч опинилася людина в погонах, то вона зобов'язана до приїзду медиків грамотно зробити усе, що в її силах. Такий цивілізований підхід до ситуації практикується в багатьох країнах світу.

Навчання правоохоронців наданню першої долікарської допомоги не обмежиться тільки співробітниками Державтоінспекції, дільничними інспекторами міліції та патрульною службою. З початку року аналогічна програма стартувала і для працівників чергової частини міськрайорганів, які постійно спілкуються з відвідувачами і доставленими в міліцію громадянами.

ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирська міліція ...

КОМЕНТАРІ