Житомирська міліція розшукала шахрая, який під приводом виготовлення меблів видурював у клієнтів гроші

Житомирська міліція розшукала шахрая, який під приводом виготовлення меблів видурював у клієнтів гроші

29.01.13 09:28 0 1334
Щонайменше близько 10 тисяч гривень опинилося в кишені пройдисвіта, який, приймаючи замовлення на виготовлення меблів, просто видурював з людей гроші. Міліція підозрює, що вже встановлені жертви шахрая не є останніми.

 Оголошення про надання послуг з термінового виготовлення будь-яких видів меблів 52-річна житомирянка побачила в одній з місцевих газет. Зателефонувавши за номером мобільного телефону, вказаного в об’яві, жінка легко домовилась про зустріч. За її словами, чоловік, що представився майстром, справив на неї враження доволі компетентної людини у своїй справі. Він продемонстрував потенційній замовниці фото з готовими кухонними меблями та склав можливі оригінальні ескізи, які б задовольнили її смаки. Врешті, було оговорено вартість нових меблів, яка становила майже 8 тисяч гривень. Гроші майстер узяв наперед, мотивуючи необхідністю придбання недешевих матеріалів і фурнітури. Натомість запевнив замовницю, що привезе меблі вже за декілька тижнів.

Проте свого замовлення жінка так і не дочекалася ані за місяць, ні за три. Телефон меблевого майстра лише таємниче сповіщав, що абонент для неї недосяжний, втім, як і замовлені кухонні меблі. Упевнившись, що самотужки розшукати його не вдасться, жінка в розпачі звернулася до міліції.

За декілька днів до Корольовського райвідділку звернулася ще одна жертва меблевого шахрая, яка також виявилася обдуреною замовницею. Жінка розповіла, що на момент замовлення повної суми для сплати не мала, отже віддала завдаток у майже 2 тисячі гривень.

– За зібраною інформацією нам вдалося вийти на слід шахрая, - каже начальник сектору карного розшуку Корольовського РВ УМВС м.Житомира Олександр Черемісін. – Ним виявився 40-річний житель обласного центру. Невдовзі він був затриманий та упізнаний заявницями.

Чоловік пояснює, що на «легкий заробіток» його штовхнуло скрутне матеріальне положення. Він ніде офіційно не працює, багато чув про можливі способи введення в оману з отриманням грошового прибутку й врешті вирішив зробити шахрайство власним промислом.

За такі неодноразові діяння чоловікові загрожує кримінальна відповідальність у вигляді сплати штрафу, виправних робіт, обмеження та навіть позбавлення волі строком до трьох років. За обома фактами шахрайств, учинених повторно (ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України) відкриті кримінальні провадження.

Водночас працівники міліції припускають, що від діянь підприємливого ділка постраждали не лише встановлені заявниці. Відтак, звертаються до громадян: якщо ви постраждали від витівок аналогічного шахрая, зателефонуйте до міліції.

 Аби ж не стати жертвою пройдисвітів, правоохоронці радять бути більш ніж уважними в усіх справах, що стосуються ваших грошових коштів. Користуйтесь послугами надійних і перевірених, офіційно зареєстрованих  фірм, установ і організацій. Не довіряйте випадковим людям, діяльність яких не підтверджена документально.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

 в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонерів Донеччини ...
Наступна новина: Рівненщина: Дубенський ...

КОМЕНТАРІ