Банки готові надати прикарпатським  аграріям  кредити «на весну»  під 19% річних, з  яких 15%  погасить держава

Банки готові надати прикарпатським аграріям кредити «на весну» під 19% річних, з яких 15% погасить держава

29.01.13 12:28 0 1269
Заступник голови облдержадміністрації Василь Брус провів робочу нараду за участю керівників банківських установ області з питань кредитування сільськогосподарських підприємств для проведення комплексу весняно-польових робіт. Учасниками наради були керівники 10-ти банківських установ обласного центру, які поінформували про умови та програми банків, що пропонуються у цьому році підприємствам агропромислового комплексу для кредитування.

За словами директора департаменту АПК облдержадміністрації Івана Андріїшина, банки готові кредитувати аграріїв області задля успішного для проведення комплексу весняно-польових робіт під 19%, як це, зрештою, передбачає відповідна постанова Кабміну.

«Це дозволяє нашим сільгоспвиробникам частково відшкодувати з Держбюджету відсотки за кредитами (за подвійною ставкою Національного банку України, 15%»,-стверджує Іван Андріїшин. За його словами, банківський кредит тому чи іншому агрогосподарству обійдеться під 4% річних.

Як зазначає заступник голови облдержадміністрації Василь Брус, торік прикарпатські господарства залучили 171 млн.грн. кредитних ресурсів під різні відсотки, а Державний бюжет відшкодував їм (частково) кошти у сумі 7,3 млн грн.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ