Офіційна делегація Республіки Польща відвідала Львівщину

Офіційна делегація Республіки Польща відвідала Львівщину

29.01.13 13:42 0 1097
27 січня з нагоди відзначення 150-річчя «Січневого повстання 1863 року», за дорученням Президента Республіки Польща пана Броніслава Коморовського місто Львів відвідала офіційна делегація на чолі з Керівником Канцелярії Президента Республіки Польща паном Яцеком Міхаловським.

До складу делегації увійшли Віце-маршалок Сейму Республіки Польща пан Цезари Грабарчик, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Польща Маркіян Мальський, депутати Сейму, сенатори, представники державних інституцій та журналісти.

У Львівському аеропорту відбувся офіційний прийом польської делегації від імені голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка, у якому також взяли участь голови Львівської обласної ради Петро Колодій, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, керівник Представництва Міністерства закордонних справ України у Львові В’ячеслав Войнаровський, а також керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Під час прийому Керівник Канцелярії Президента Республіки Польща зазначив, що «січневе повстання», котре розпочалося 150 років тому, хоч і зазнало поразки, але дало додатковий потужний поштовх народам Польщі, України, Білорусі, Литви та Латвії для боротьби за свою незалежність.

Водночас голова обласної державної адміністрації Михайло Костюк наголосив, що «ці події – не історія одного з народів: польського чи українського – це спільна наша історія».

В рамках заходів  польська делегація також  взяла участь в урочистій літургії за душі полеглих за Вітчизну у 150-у річницю вибуху «Січневого повстання», яка відбулася у Латинській катедрі Успіння Пресвятої Діви Марії.

Кульмінаційним моментом урочистостей стало покладання квітів офіційною польською делегацією та представниками обласної державної адміністрації на могилах «січневих повстанців» на Личаківському кладовищі, на цвинтарі «польських орлят» та до Меморіалу Воїнів Української Галицької Армії.

На завершення  у Генеральному Консульстві Республіки Польща у Львові відбулася зустріч офіційної делегації Республіки Польща з польською громадою Львова, під час котрої пан Яцек Міхаловський відзначив високими державними нагородами представників львівської громади за вагомий внесок у розвиток українсько-польських стосунків, зокрема, у культурній сфері.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Завершився ...
Наступна новина: У Львові вшанували пам’ять ...

КОМЕНТАРІ