Львівщина: Богдан Матолич та посол Німеччини Крістоф Вайль обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці

Львівщина: Богдан Матолич та посол Німеччини Крістоф Вайль обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці

29.01.13 14:30 0 1117
28 січня перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістофом Вайлем та обговорив актуальні питання українсько-німецьких двосторонніх відносин.

На початку зустрічі Богдан Матолич привітав п.Крістофа Вайла з першим візитом на Львівщину в якості Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні. Він розповів, що для області Німеччина є одним із найважливіших економічних партнерів, зважаючи на постійний розвиток зовнішньоторговельної та інвестиційної співпраці.

«На території області працюють понад 100 підприємств з німецькими інвестиціями. Річний обсяг зовнішньої торгівлі Львівщини з Німеччиною склав 472,3 млн. дол. США, при цьому експорт – 147,3 млн. дол. США, а імпорт – 325,0 млн. дол. США. Окрім цього облдержадміністрація також підтримує активні контакти з представниками Вільної держави Тюрінгія та послідовно розвиває співробітництво з цим регіоном. Зокрема, у цьому році ми сподіваємось підписати угоду про співпрацю між Львівщиною та Тюрінгією», – зазначив перший заступник керівника області.

Крістоф Вайл висловив переконання, що економічні відносини України та Німеччини активно відновлюються, однак звернув увагу на несприятливий бізнес-клімат для німецьких інвесторів у державі та на те, що баланс експорту та імпорту у зовнішній торгівлі покищо не є врівноваженим.

«Я сподіваюсь, якщо політичні умови у вашій країні дозволять підписати угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом, то це буде найбільшою інвестиційною домовленістю, у якій Львівщина, завдяки своєму вигідному розташуванню, матиме значні перспективи», – додав посол.

Богдан Матолич повідомив, що у Львівській облдержадміністрації усіляко сприяють притоку інвестицій в економіку регіону, зокрема розповів, що для цього було утворено Раду вітчизняних та іноземних інвесторів Львівщини та Координаційно-дорадчу раду з питань підприємництва “Бізнес актив Львівщини”, куди входять і представники німецького бізнесу. Окрім цього він також зазначив, що в області вже визначено 12 земельних ділянок де потенційно можуть бути розташовані індустріальні парки. «Питання перспектив розвитку ми постійно опрацьовуємо, адже розуміємо, що саме у цьому напрямку потрібно рухатись далі. Інвестор прийде лише тоді, коли буде створено сприятливі умови», – додав він.

Також перший заступник очільника Львівщини розповів про значний потенціал розвитку сільського господарства в області, зокрема про переваги кооперативних об’єднань на селі та запропонував співпрацю у цьому напрямку. «В області на успішно працюють 40 кооперативів і у 2013 році ми плануємо створити щонайменше ще 20 таких об’єднань, які дотуватимуться та підтримуватимуться державою».

Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні підтримав пропозицію щодо співпраці у галузі сільського господарства та розбудови індустріальних парків. Він також зазначив, що аграрний сектор є дуже цікавим для німецького інвестора. «У вас є чималі шанси зацікавити ринок Німеччини виробництвом якісних сільськогосподарських продуктів», – резюмував він.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ