На Тернопільщині туристичні маршрути адаптують до потреб різних категорій людей з обмеженими фізичними  можливостями

На Тернопільщині туристичні маршрути адаптують до потреб різних категорій людей з обмеженими фізичними можливостями

29.01.13 16:11 0 1268
Фахівці управління з питань туризму ОДА провели спільну нараду з Тернопільським обласним відділенням фонду соціального захисту інвалідів щодо співпраці в питаннях розвитку туризму для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Мета зустрічі – привернення уваги до проблем туристів з обмеженими фізичними можливостями та обговорення проблемних питань, що стосуються специфіки їх екскурсійного обслуговування.

Під час засідання Леся Серетна, начальник управління з питань туризму, наголосила на тому, що люди з обмеженими фізичними можливостями є повноцінними членами суспільства і мають потребу в пізнанні історії, традицій рідного краю та вільного доступу до туристичних об’єктів. Тому виникла необхідність звернути увагу на адаптацію туристичних маршрутів та об’єктів показу для цієї категорії людей.

Ірина Базилевська, директор Тернопільського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, підтримала ініціативу управління та розповіла про досягнення обласного відділення в цій сфері. Вона запропонувала підписати договір між управлінням з питань туризму та Тернопільським обласним відділенням фонду соціального захисту інвалідів щодо подальшої співпраці.

За підсумками наради було вирішено провести організаційні заходи щодо належного облаштування об’єктів туристичного показу для осіб з фізичними можливостями, розпочати розробку та адаптацію туристичних маршрутів до потреб різних категорій людей з обмеженими фізичними можливостями, укласти угоди щодо співпраці між управлінням з питань туризму та Тернопільським обласним відділенням фонду соціального захисту інвалідів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: Юрій ...
Наступна новина: Хмельниччина: МОЗ веде ...

КОМЕНТАРІ