Хмельниччина: МОЗ веде постійний моніторинг реалізації керівниками регіонів завдань щодо реформування ЕМД

Хмельниччина: МОЗ веде постійний моніторинг реалізації керівниками регіонів завдань щодо реформування ЕМД

29.01.13 16:25 0 1273
Реформування екстреної медичної допомоги має бути завершене до кінця року. Міністерством охорони здоров’я України ведеться постійний моніторинг реалізації керівниками регіонів завдань реформи ЕМД та відстежуються проблемні питання на цьому шляху. Про це йшлося 22 січня на засіданні розширеної Колегії МОЗ під головуванням Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової, яке відбулося в «Київському міському центрі серця».

На засіданні Колегії за участю заступника Міністра охорони здоров’я Олександра Толстанова, керівників центрів екстреної медичної допомоги та МК, керівництва обласних держадміністрацій та провідних фахівців медичної галузі з усіх регіонів держави одним з першочергових завдань для держави було визначено створення оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги в регіонах, також забезпечення сучасним спеціалізованим санітарним транспортом та підвищення заробітної платні працівникам. Від Хмельницької області участь у нараді взяв перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко.

За словами Олександра Толстанова, які він озвучив під час брифінгу за підсумками Колегії, на засіданні було, зокрема, піднято питання щодо забезпечення необхідними кадрами оперативно-диспетчерські служби центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у регіонах.

Також вирішено звернутись до Міністерства фінансів України щодо забезпечення у повному обсязі коштами закладів охорони здоров'я, що входять до системи ЕМД, для створення необхідних запасів паливно-мастильних матеріалів, лікарських засобів, зокрема наркотичних, та вишукати фінансові можливості щодо підвищення на 20% заробітної платні працівникам цих закладів.

Крім того, до введення в дію єдиної оперативно-диспетчерської служби, керівникам на місцях доручено забезпечити маршрутизацію та прийняття викликів екстреної медичної допомоги за старою схемою з обов’язковим цілодобовим контролем центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вчасності реагування та виконання нормативу доїзду.

Як зазначив Олександр Толстанов, ті недоліки та недопрацювання реформи ЕМД, які були висловлені Міністерством по кожному конкретному регіону, будуть взяті до термінового виконання особисто керівниками на місцях, оскільки передусім саме на обласних державних адміністраціях лежить успішне виконання Закону «Про екстрену медичну допомогу».

Також за словами заступника Міністра охорони здоров’я, було визначено графік щотижневих звітів щодо виконання Закону по кожному з регіонів та обговорено питання створення оперативних штабів із моніторингу реформування ЕМД на місцях із діючими гарячими телефонними лініями.

Усі ці заходи мають сприяти більш відповідальному ставленню до процесу керівників на місцях, а також ефективності реформування екстреної медицини в державі загалом.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ