Сільськогосподарські підприємства області підготовили 17,8 тис. тонн кондиційного насіння ярих зернових культур

Сільськогосподарські підприємства області підготовили 17,8 тис. тонн кондиційного насіння ярих зернових культур

29.01.13 17:23 0 1278
Господарства області розпочали підготовку до проведення весняних польових робіт. Про їх перебіг доповів голові облдержадміністрації Валентину Хоптяну начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Андрій Хома.

Зокрема він поінформував голову про те, що під урожай 2013 року озимі зернові посіяно на площі 211,9 тис. га або 103% до запланованої площі.

Крім того, озимий ріпак посіяно на площі 60,5 тис. га або 110% до прогнозованої площі посіву.

Під урожай 2013 року всіма категоріями господарств, за попередніми даними, прогнозується посіяти всього ярих культур на площі – 507 тис. га,

Для успішного проведення весняно-польових робіт сільськогосподарськими підприємствами області на підготовлено 17,8 тис. тонн або 91% до потреби (19,6 тис. тонн) кондиційного насіння ярих зернових культур.

Мінеральних добрив закуплено 18,5 тис. тонн діючої речовини або 44 відсотки до потреби на весну (42,2 тис. тонн д. р.).

Сільськогосподарськими підприємствами заготовлено 9,7 тис. тонн дизпалива або 86 % до потреби на весну (11,2 тис. тонн) і 1,7 тис. тонн бензину – 84% до потреби (2,1 тис. тонн).

Підготовка насіння ярих зернових культур до посівних кондицій, закупівля мінеральних добрив та паливо-мастильних матеріалів триває.

Готовність техніки на проведення весняно-польових робіт складає 97-99%.

Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян дав доручення начальникові головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрію Хомі розробити організаційно-технологічні заходи щодо проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валентин Хоптян доручив ...
Наступна новина: Івано-Франківськ: 21 січня ...

КОМЕНТАРІ