Івано-Франківщина: У Тисмениці відзначили День пам’яті героїв Крут

Івано-Франківщина: У Тисмениці відзначили День пам’яті героїв Крут

30.01.13 11:16 0 1188
29 січня у Тисмениці вшанували пам’ять героїв Крут. На центральній площі міста біля пам’ятника Борцями за волю України зібралися керівництво Тисменицької райдержадміністрації, Тисменицької районної ради, міста, духовенство, працівники служб державної виконавчої та представницької влади району, учнівська молодь та учителі Тисменицької спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, працівники підприємств, установ, організацій, представники громадських об’єднань, політичних партій, громадськість, щоб спільно відзначити 95-у річницю героїчного подвигу крутянців.

Віче розпочалося традиційним покладанням корзин з квітами до пам’ятника від районної та міської влади.

Панахиду за загиблими героями відслужили священики церкви святого Миколая о. Володимир Гринишин та о. Руслан Андрусяк. У своїх молитвах присутні вшанували пам’ять усіх героїв, що у різні часи загинули у боротьбі за волю та незалежність України.

У день річниці бою під Крутами у виступах голови Тисменицької районної державної адміністрації Івана Росіцького, священика Володимира Гринишина, учениць Тисменицької спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів Марії Кучер та Христини Ковбас йшлося про те, що не зітреться зі сторінок історії і вічно житиме у серцях людей пам’ять про подвиг юнаків під Крутами, інших знаних і невідомих героїв, що загинули в боротьбі за Україну. «Діти, які є тут із нами, - підкреслив Іван Росіцький, - виховані батьками на засадах патріотизму, вони повинні мати постійну потребу до волі і бажання жити у незалежній державі».

Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Промови перепліталися виступами учасників аматорського мистецтва Тисмениччини: учасниці народного аматорського драматичного колективу БК с. Черніїв Ірини Штундер, яка продекламувала вірш Олександра Олеся «Під Крутами», молодіжного вокального ансамблю «Фортуна», вокального дуету у складі Руслани Ракети та Оксани Катериняк.

Насамкінець заходу, під час виконання Ілоною Мороз пісні «Свіча», усі присутні поклали близько 100 лампадок до пам’ятника Борцям за волю України, які ще довго сповіщали про трагічно-героїчну сторінку нашої історії.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: Медиків ...
Наступна новина: «Мистецька палітра ...

КОМЕНТАРІ