Дотація на утримання корів в господарствах мешканців  Львівщини  дає позитивні результати

Дотація на утримання корів в господарствах мешканців Львівщини дає позитивні результати

30.01.13 15:42 0 1384
У 2013 році з обласного бюджету на спеціальну дотацію фізичним особам, які утримують чотирьох  і більше корів молочного напряму у своїх  господарствах, передбачено виділення коштів в сумі 2500,0 тис. грн., що складатиме в межах 500 грн. на одну голову, – повідомив т.в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Роман Верещинський.

«Основним завданням розвитку галузі тваринництва області є удосконалення системи підтримки господарств населення, підвищення їх конкурентноздатності на ринку молока, оскільки в області основна частка поголів’я корів (94%) та виробництва молока (96%) зосереджені в господарствах населення», – розповів Р. Верещинський.

Він додав, що департаментом агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації розроблена і діє на протязі останніх 4-х років обласна Програма підтримки галузі тваринництва, якою передбачено виділення спеціальної дотації на утримання 4-х і більше корів молочного напряму в господарствах населення.

«Як підсумок, кількість господарств, які утримують чотирьох і більше корів, збільшилася із 202-х (у 2008 р.) до 1125 (у 2012 р.) та поголів’я корів відповідно із 932 гол. до 5112 гол. (5,5 рази)», – відзначив Р. Верещинський.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ