Хмельниччина: Співпраця між Україною та Польщею стає ще більш тісною

Хмельниччина: Співпраця між Україною та Польщею стає ще більш тісною

30.01.13 16:59 0 1581
Президент України Віктор Янукович виступає за більш активне залучення інвестицій українськими регіонами. Тому, пріоритетним напрямком роботи обласної влади є налагодження міжнародних зв’язків.

Хмельниччину відвідала польська делегація на чолі з віце-маршелеком Куявсько-Поморського Воєводства Славоміром Копищем.

Візит розпочався із зустрічі гостей краю з заступником голови обласної державної адміністрації Леонідом Гуралем.

Вітаючи гостей на славній Подільській землі, Леонід Андрійович від імені голови обласної адміністрації Василя Ядухи подякував іноземним гостям за те, що знайшли час та можливості відвідати Хмельницьку область. Високопосадовець наголосив, що міжнародне співробітництво є одним із пріоритетів для керівництва Хмельницької обласної державної адміністрації.

«А співпраця з Польщею для нас особлива. Ми сусіди і завжди підтримували гарні стосунки. Ваш приїзд на територію нашого краю для нас є дуже важливим. Адже ще з 2004 року підписана Угода про співробітництво між Куявсько-Поморським Воєводством і Хмельницької областю. Проте, тільки за останні два роки наша спільна робота наповнилась конкретним змістом і робить суттєвий внесок у розбудову дружніх відносин між Польщею та Україною, та нашими регіонами, зокрема. Важливо таку співпрацю розвивати і надалі. Нам дуже важливо перейняти ваш досвід, щоб робити менше помилок в процесі інтеграції нашої країни в Європу.» - відмітив високопосадовець.

В свою чергу, керівник польської делегації Славомір Копищ додав, що Польща завжди підтримувала і надалі підтримуватиме прагнення України до європейської інтеграції. У Польщі, яка вже є членом Євросоюзу, є великі досягнення у цьому напрямку і, як зазначив пан Славомір, вони готові поділитися з українцями своїм досвідом, підказати у якому напрямку слід просуватися, аби вже невдовзі і Україна змогла приєднатися до союзу країн Європи.

Ознайомлюючи гостей із невичерпним потенціалом Хмельницької області, заступник голови ОДА наголосив на тому, що хоча економіка нашої області має індустріально-аграрний характер, але, також дуже розвинені туристична та курортна інфраструктури. Хмельниччина - третя в Україні після Київщини та Львівщини за кількостю історичних пам’яток культури. Наш край відкритий як для туристів, так і для інвесторів.

Керівник польської делегації додав: «Для нас було б дуже цікаво співпрацювати з вами саме в галузі туризму. Ми знаємо, що Хмельниччина є надзвичайно привабливим регіоном, в цьому ми мали змогу впевнитись під час перебування нашої делегації в рамках святкування 75-річчя Хмельницької області. Але і нам є що показати. Поле нашої співпраці безмежне. У нас з вами схожі кліматичні умови, велика кількість архітектурних пам’яток. Було б добре розробити спільні туристичні продукти, щоб і наші люди могли більше дізнатись про туристичну привабливість Хмельниччини, і жителі вашої країни змогли краще познайомитись з Куявсько-Поморським Воєводством.» - додав Славомір Копищ.

Обговорювалася також реалізація спільних проектів в рамках культурного, економічного та наукового співробітництва, зокрема, за допомогою участі в торговельних ярмарках та налагодження співпраці між університетами. Проте, детальніше на тему освіти сторони будуть говорити під час оплаткової зустрічі з професорсько-викладацьким складом Хмельницького національного університету та активом польських громад в українсько-польському центрі ХНУ.

Також Леонід Андрійович підняв болюче для нашого краю питання роботи аеропорту. Комунальне підприємство «Аеропорт Хмельницький» є вагомою частиною транспортної інфраструктури Хмельниччини, беззаперечно, відновлення його діяльності сприятиме позитивному впливу на подальший розвиток усіх галузей економіки краю.

«Обласна влада зацікавлена і робитиме усе можливе, аби Хмельницький аеропорт працював, адже його повноцінна робота дасть поштовх розвитку бізнесу, туризму, ділового партнерства», – додав посадовець.

Щодо порушеної проблеми Славомір Копищ відповів, що це питання актуальне і для них, адже саме зараз розбудовується аеропорт в Бидгощі. «Безперечно, для такого регіону як Хмельниччина дуже корисно було б мати свій аеропорт. У нас є напрацювання в цій сфері і ми готові поділитися своїм досвідом з українцями.» - відмітив пан Славомір.

На завершення, представники польської сторони запросили керівництво нашого краю відвідати з робочим візитом Куявсько-Поморське Воєводство для налагодження більш плідної співпраці.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ