На Чернігівщині засудили хабарника

На Чернігівщині засудили хабарника

30.01.13 17:44 0 1030
24 січня 2013 року Апеляційний суд Чернігівської області за результатами розгляду апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, залишив без змін рішення Козелецького районного суду, який визнав посадовця винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Його було засуджено до покарання у вигляді 2 років 6 місяців позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 2 роки та штрафу в розмірі 5950 грн.

Нагадаємо, до працівників міліції звернувся громадянин з приводу вимагання у нього хабара в сумі 100 тисяч гривень з боку виконуючого обов’язки начальника Чернігівського обласного державного центру експертизи сортів рослин з Державною інспекцією з охорони прав на сорти рослин за погодження питання реалізації ангару, який знаходиться на балансі в Козелецькій державній сортодослідній станції.

Перебуваючи на території Козелецької державної сортодослідної станції, чиновник дав вказівку підприємцю передати хабар його сину, який знаходився в автомобілі поблизу приміщення станції. Громадянин передав синові гроші в сумі 6 тисяч доларів США та 42 тисячі гривень, які чоловік перерахував.

20 жовтня 2011 року прокуратурою Чернігівської області відносно посадовця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ЛьвДУВС виступив ...

КОМЕНТАРІ