ЛьвДУВС виступив співорганізатором дитячої наукової конференції

ЛьвДУВС виступив співорганізатором дитячої наукової конференції

31.01.13 07:30 0 1355
Механізм застосування прав дитини в Україні та світі – так було визначено напрям щорічної наукової конференції реферативних і науково-дослідницьких робіт учнів загальноосвітніх навчальних закладів Львова, що відбулась нещодавно у Львівській правничій гімназії. Організаторами конференції, ось уже вкотре виступили Львівський державний університет внутрішніх справ, а зокрема кафедра теорії та історії держави і права, Львівська правнича гімназія та Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Конкурс реферативних і науково-дослідницьких робіт відбувався у два етапи. На першому етапі члени журі заочно визначали науковий рівень поданого дослідження та оцінювали його зміст. А вже на другому етапі відбувався виступ школяра – захист результатів його роботи. Оцінювання робіт та виступів було покладено на журі, основу якого складали працівники кафедри теорії та історії держави і права Львівського державного університету внутрішніх справ, під головуванням доктора юридичних наук професора полковника міліції Тараса Гарасиміва.

Отже, основною частиною конференції були змістовні та актуальні виступи школярів-старшокласників. Кожен виступаючий був обмежений жорсткими часовими рамками, а опісля відповідав на численні запитання від інших учасників конференції та прислуховувався до порад і зауважень членів журі.

Результатом оцінювання кожної поданої роботи та її захисту стало складання рейтингового списку учасників, згідно якого й було визначено переможців.

Третє призове місце розподілили між собою п’ятеро учасників: учениця ЛССЗШ № 81 Юлія Сокальська та учениці Львівської правничої гімназії Сабіна Обухова, Мар’яна Ченька, Ольга Скалецька та Катерина Мазур.

Друге місце, за результатами конкурсу, журі присудило теж декільком учасникам. Це колектив учнів ЛЗШ №43 у складі Юрія Демчина, Діани Петровської і Юлії Берген, а крім того учениця СЗШ № 92 Соломія Іванчук, учень Львівської правничої гімназії Дмитро Мякишев, учениця СЗШ № 91 Марта Возняк.

А переможцями цьогорічної конференції стали учениці Львівської правничої гімназії Ірина Марич з роботою «Характеристика прав дитини на прикладі різних країн світу» і Соломія Васюк, що працювала над темою «Правові проблеми застосування ювенальної юстиції в Україні».

Зазначимо, що роботи переможців конкурсу-захисту будуть рекомендовані для участі у ІІ обласному етапі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт у Малій академії наук.

Безумовно, такі наукові конференції для учнів-старшокласників, що проводяться у стінах Львівської правничої гімназії з 2005 року, досягають мети – сприяють виявленню та розвитку інтелектуальних та творчих здібностей дітей та формуванню у них навиків науково-дослідницької діяльності. Такі заходи підвищують правову культуру учнів та активізують їх інтерес до правознавчих дисциплін.

Відділ громадських та міжнародних зв’язків ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: Розпочала роботу ...

КОМЕНТАРІ