Суд виніс вирок членам організованої злочинної групи, які привласнили понад 2 млн. гривень

Суд виніс вирок членам організованої злочинної групи, які привласнили понад 2 млн. гривень

31.01.13 07:42 0 2023
Будьоннівським районним судом м. Донецька ухвалений вирок членам організованої злочинної групи, які впродовж двох років займалися привласненням та легалізацією грошових коштів шляхом махінацій у сфері кредитування. П'ятеро з шести членів групи засуджені до різних термінів позбавлення волі - від 3 до 6 років, один – до обмеження волі на 2 роки.

Очолив групу банківський працівник із числа керівного складу районного відділення. Зловмисник вступив у злочинну змову зі співробітниками товарних бірж і приватними підприємцями. За час своєї діяльності вони оформили і видали за підробленими довідками про доходи 110 споживчих кредитів фізичним особам для придбання автомобілів. При цьому суми виданих кредитів були на 30-35% вищі, ніж реальна вартість автівок. Отримані грошові кошти перераховувалися на розрахункові рахунки суб'єктів підприємницької діяльності, а надалі – оготівковувались і привласнювались.

«Бізнес» процвітав. За одну подібну операцію всі учасники змови отримували «преміальні»: приватні підприємці - по 2,5 тисяч гривень, посадові особи біржі – 200-300 гривень, а організатор, відповідно, – від 25 до 30 тисяч гривень. Всього в кишенях членів злочинної групи осіли більше 2 млн. гривень.

Дана схема була розкрита співробітниками відділу Державної служби по боротьбі з економічними злочинами Донецького міськуправління міліції, підозрювані затримані.

Як розповів начальник ВДСБЕЗ Донецького МУ Володимир Притула, фігурантам було пред'явлено звинувачення за кількома статтями Кримінального кодексу: ч.5 ст.191 ( Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою), ч.3 ст.209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі), ч.2, 3 ст. 358 (Підроблення документів за попередньою змовою групою осіб; використання підробленого документа). В ході розслідування було відшкодовано близько 2 млн. гривень.

Наразі на даний вирок суду підсудними подано апеляцію.

Прес-служба Донецького МУ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: Розпочала роботу ...
Наступна новина: Міліція затримала ...

КОМЕНТАРІ