Івано-Франківщина: Вшанували подвиг героїв Крут

Івано-Франківщина: Вшанували подвиг героїв Крут

31.01.13 11:50 0 1398
29 січня в с.Тяпче Долинського району біля пам’ятника уродженця с.Тяпче Миколи Корпана - учасника битви під Крутами відбулись урочистості з нагоди 95-річниці подій під Крутами.

Парохи місцевих храмів УПЦ КП Св.Миколая о.Василь Юрів та УГКЦ Св.Миколая о.Ігор Яблонь відправили панахиду за загиблими. Присутні (близько 120 осіб) хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за волю та незалежність України.

Розповів про героїчний вчинок загиблих юнаків та закликав молодь пам’ятати подвиг односельчанина голова районної державної адміністрації Олександр Криницький.

До учасників заходу також звернулися Тяпчанський сільський голова Юрій Щеглюк, голова районної станиці Всеукраїнського Братства ОУН-УПА Юрій Долішній, вчитель предмету «Захист Вітчизни» Тяпчанського НВК Олександр Фрищин, представник політичної партії ВО «Свобода» Василь Сасник та від молодого покоління - учень Тяпчанського НВК Роман Пастух.

Концертну програму підготували вихованці місцевої школи.

До пам’ятника герою Крут Миколі Корпану і символічної могили «Борцям за волю України» керівники району та школярі поклали корзини квітів.

Захід відбувся за участю заступника голови районної ради Миколи Гуцуляка, працівників відділів та управлінь районної державної адміністрації, представників громадсько-політичних об’єднань, педагогів району, а також громадськості села Тяпче та району.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: Про ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ