Івано-Франківщина: Підбито підсумки співпраці з Українсько-Швейцарською Програмою «Здоров`я матері та дитини»

Івано-Франківщина: Підбито підсумки співпраці з Українсько-Швейцарською Програмою «Здоров`я матері та дитини»

31.01.13 12:20 0 1398
У вівторок, 29 січня, на базі Тлумацької ЦРЛ відбулась спільна прес-конференція департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації та Україно-Швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини» на тему: «Ситуація з акушерською і неонатологічню допомогою у Івано-Франківській області. Міжнародний підхід до безпечної вагітності та пологів».

В прес-конференції взяли участь голова райдержадміністрації Василь Сенів, заступник директора департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації Зоя Ціхонь, головний позаштатний спеціаліст з неонатології департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації Людмила Тачинська, керівник офісу з впровадження Україно-Швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини» Катерина Римаренко, головний лікар Тлумацької центральної районної лікарні Іван Бойчук, головний лікар обласної дитячої клінічної лікарні Радислав Котурбаш, заступники головних лікарів з інших районів області, представники ЗМІ.

Вітаючи присутніх, голова райдержадміністрації Василь Сенів відзначив наступне: «Одним з пріоритетних напрямків діяльності районної влади є розвиток медицини Тлумаччини. Без сумніву, в кожному районі області, як і в нашому існує багато проблем, але повсюдно кожен мешканець має відношення до медичної сфери. Тому серед основних завдань влади є реконструкція та зміцнення бази медичних закладів. Починаючи з 2008 року, в Тлумацькій центральній районній лікарні вже зроблено багато добрих справ: замінено усю покрівлю на будівлях, на шістдесят відсотків встановлено пластикові вікна, проведено реконструкцію опалення та пральні, а нещодавно відкрито оновлене пологове відділення. Але ми не зупиняємось на цьому і вже наступного тижня розпочнемо ремонтні роботи в гінекологічному відділенні центральної районної лікарні».

Загалом на конференції було розглянуто такі питання як: медична допомога вагітним жінкам та новонародженим у Івано-Франківській області, потреби акушерської та неонатологічної служби в області, роль медичного обладнання в покращенні якості медичної допомоги, підтримка Україно-Швейцарської Програми для покращення якості медичної допомоги в Івано-Франківській області.

Довідка.

В грудні 2012 року Україно-Швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини» за підтримки Швейцарської Конфедерації придбала та встановила медичне устаткування в 42 партнерських медичних установах в 4 регіонах України загальною сумою 1 млн. 600 тис. швейцарських франків (близько 13 млн. грн.). Для Івано-Франківської області було закуплено обладнання на суму 320 тис. швейцарських франків (близько 2,5 млн. грн..). Серед 22 найменувань унікальної медичної апаратури Програма придбала для Тлумацької ЦРЛ на суму близько 400 тис. грн.. 5 одиниць устаткування, а саме: апарат для дихальної підтримки новонароджених і немовлят в режимі назального СДППТ (СРАР) з компресором, кардіо-респіраторний монітор для новонароджених, інкубатор для новонароджених та портативний реанімаційний набір для новонароджених і немовлят.

Слід також зазначити, що з часу реалізації ІІ фази Програми (з травня 2011 року) в Івано-Франківській області зріс показник нормальних пологів з 65% до 85% та партнерських пологів з 60% до 96%, знизилась перинатальна смертність з 8,4‰ до 5,2‰ та показник материнської смертності від акушерських причин.

Відділ внутрішньої політики Тлумацької РДА.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: На Львівщині пройде XII ...

КОМЕНТАРІ