Микола Романюк: «Проект кредитної  угоди між ЄБРР та ДКП "Луцьктепло" буде представлено перед депутатами міської ради»

Микола Романюк: «Проект кредитної угоди між ЄБРР та ДКП "Луцьктепло" буде представлено перед депутатами міської ради»

31.01.13 13:33 0 1516
На сьогоднішній сесії депутат Євген Ткачук попросив міського голову Миколу Романюка прокоментувати матеріал «Кредитна арифметика: для Романюка, як для банкіра, 15 % річних – «халява», а для бюджету – яма», оприлюднений інтернет-виданням «Під прицілом». У цьому повідомлені йдеться про можливу кредитну угоду між ЄБРР та ДКП «Луцьктепло», кошти від якої мають використовуватись на модернізацію системи теплопостачання міста. Євген Ткачук зауважив, що у матеріалі повідомляється про відсоткову ставку за цим кредитом у розмірі 15% та те, що його погашення відбуватиметься з міського бюджету.

Міський голова розповів, що вчора відбулася робоча зустріч з представниками аудиторської компанії, яку найняв Європейський банк реконструкції та розвитку. Вони вивчають фінансово-господарський стан підприємства «Луцьктепло». Микола Романюк зауважив, що журналісти, які були присутні на зустрічі, написали недостовірну інформацію. Тим більше, за його словами, коли йшла мова про умови кредитування, працівників ЗМІ у залі не було.

Він зазначив, що мова про відсоткові ставки поки не йде. Нині ведеться підготовка проекту. У минулому році під час зустрічей з представниками ЄБРР йшла мова про 9-9,5 % річних за користування кредитом.

Микола Романюк також додав, що кошти на погашення кредиту йтимуть із власних надходжень ДКП «Луцьктепло», а не з міського бюджету. Крім того, його повернення розпочнеться тільки після впровадження всіх енергозберігаючих заходів, які будуть передбачені проектом.

Тож міський голова підсумував, що нині про відсоткову ставку по кредиту говорити ще рано. До цього дискусія ще не дійшла. Нині ведеться підготовка проекту. Після його напрацювання він буде представлений на розгляд депутатів міської ради, і вони висловлюватимуть свої думки щодо нього. Кредитна угода після підготовки також розглядатиметься обранцями громади міста Луцька. Микола Романюк наголосив, що уся процедура буде відкритою.

Тому, за його словами, інформація інтернет-видання «Під прицілом» не відповідає дійсності.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ