Міжнародний проект

Міжнародний проект "Twinning" в Україні завершився

01.02.13 08:26 0 1360
На базі Головного управління внутрішніх військ МВС України відбулося підбиття підсумків роботи проекту «Twinning». Проект розпочався в лютому минулого року. Основна мета - вдосконалення системи охорони громадського порядку вітчизняними правоохоронними структурами з урахуванням європейських стандартів.

У заході взяли участь керівники Міністерства внутрішніх справ України,  внутрішніх військ МВС України та керівники проекту від Франції та Румунії, представники Делегації ЄС в Україні.

Наразі триває поступове реформування органів внутрішніх справ, яке орієнтовано на європейський вектор. Внутрішні війська МВС України – на єдина силова структура в державі, яка застосовує сучасний інструмент «Twinning» на шляху реформування.

– Важливість та актуальність проекту не викликає сумнівів, зважаючи на реформування правоохоронних органів України. Найкращим прикладом позитивних змін у роботі українських правоохоронців я вважаю позитивну оцінку їх діяльності під час проведення Євро-2012, – відмітив заступник міністра внутрішніх справ генерал-лейтенант міліції Віктор Ратушняк.

Заступник Генерального директора Національної жандармерії Франції генерал-лейтенант Бертран Субеле наголосив, що на ряду з багатьма правоохоронними структурами Європи, внутрішні війська мають помітну динаміку розвитку та позитивно оцінив прагнення правоохоронної структури до змін з урахуванням європейської практики та вимог сьогодення. Адже такий підхід сприяє зміцненню демократії, утвердженню верховенства права, удосконаленню захисту прав і свобод громадян, європейській інтеграції України.

- В рамках міжнародної співпраці за рік досягнуто високих результатів, тож це ще одне підтвердження ефективності проектів «Twinning». Підвищувати професійний рівень військовослужбовцям внутрішніх військ допомагали одні з найкращих експертів з країн Євросоюзу, - сказав радник-посланник Представництва Європейського Союзу в Україні Ендрю Разбаш.

У свою чергу командувач внутрішніх військ генерал-лейтенант Станіслав Шуляк подякував керівництву МВС України та Національного агентства України з питань державної служби за підтримку проекту «Twinning», Представництву Європейського Союзу, Посольствам Франції та Румунії в Україні, а також представникам правоохоронних структур Франції і Румунії за надання практичної та методичної допомоги під час підготовки та реалізації проекту.

– Сподіваюся, що дружні стосунки, які існують між внутрішніми військами та правоохоронними структурами Франції та Румунії, будуть розвиватися і надалі, – наостанок підкреслив командувач внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк.

Прес-служба ВВ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львові затримали ...
Наступна новина: На Закарпатті зробили ...

КОМЕНТАРІ