Івано-Франківщина: Школярів попереджають про небезпеку вживання наркотиків

Івано-Франківщина: Школярів попереджають про небезпеку вживання наркотиків

01.02.13 13:18 0 1348
Начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС полковник міліції Валерій Шнуренко та керівник обласного підрозділу кримінальної міліції у справах дітей майор міліції Алла Лемчак зустрілися зі школярами Черніївської загальноосвітньої школи, що в Тисменицькому районі. Тема зустрічі – попередження тютюнопаління й вживання наркотиків, алкоголю серед неповнолітніх.

Це не перший такий профілактичний захід у шкільних навчальних закладах області. За словами Алли Лемчак, складено графік виступів у загальноосвітніх школах, узгоджений із управлінням освіти та науки облдержадміністрації.

Полковник міліції Валерій Шнуренко зауважив, що торік неповнолітніми було вчинено 18 злочинів, пов’язаних із наркотиками, в тому числі вісім – їх реалізації. До кримінальної відповідальності притягнуто восьмеро дорослих, котрі схиляли підлітків до вживання наркотичних засобів. «У групі ризику перебувають діти з неблагополучних сімей, чиї батьки вживають наркотики, – розповідає Валерій Олександрович. – До них ми придивляємося більш ретельно. Загалом наркозлочинність молодіє. На моїй практиці був наймолодший наркоман у 14 років. Підліток тривалий час уживав тяжкі наркотики».

У спортивному залі Черніївської ЗОШ педагоги зібрали учнів 6-9 класів. На гостей у міліцейській формі дивляться сотні допитливих очей. І Валерій Шнуренко, і Алла Лемчак не вперше виступають перед такою аудиторією, тож знають, які потрібно добрати слова, щоб вони сприймалися дітьми. Одними повчаннями тут не обійтися. Тож у нагоді стаю не лише приклади з міліцейської практики, а й особистий досвід ще одного гостя з Івано-Франківська. До слів чоловіка середніх літ, який спирається на паличку, школярі прислухаються уважно. Керівник благодійного фонду «Захід-шанс» Олександр Гринь організував таких, як він, людей, котрі тривалий час вживали наркотики, але зуміли порвати з минулим, а тепер вирішили допомагати молоді уберегтися від цієї отрути.

Чоловік каже, що після зустрічей у школах до нього підходять діти, розпитують. Добре було б їх проводити й з батьками школярів.

Для керівника та членів благодійної організації «Захід-шанс» такі заходи є своєрідною психологічною реабілітацією: «Відчуваємо себе потрібними, що робимо добру справу. Нам стає легше на душі...»

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: Чергове ...

КОМЕНТАРІ