Луцьк: Прийнято міську програму розвитку малого і середнього підприємництва

Луцьк: Прийнято міську програму розвитку малого і середнього підприємництва

01.02.13 14:45 0 1551
На сесії міської ради депутати підтримали Програму розвитку малого і середнього підприємництва у місті Луцьку на 2013-2014 роки.

Вона пропонується, як один з важливих інструментів реалізації державної політики підтримки малого і середнього підприємництва, активної міської політики, політики зайнятості населення та інвестиційно-інноваційної стратегії держави.

Проект Програми розроблено відповідно до нового Закону, інших законодавчих актів та відповідно до вимог Методичних рекомендацій щодо формування і реалізації регіональних та місцевих програм розвитку малого і середнього підприємництва, затверджених наказом Державної служби України з питань регуляторної політики та підприємництва від 18.09.2012 № 44, і визначає комплекс заходів, розроблення і реалізація яких здійснюється на місцевому рівні.

Зміст Програми включає загальний огляд економіки міста, в тому числі стану малого і середнього підприємництва в місті Луцьку за критеріями: доходів громадян, доходів бюджету, аналізу інфраструктури, інновацій у бізнесі, доступу до фінансових та інвестиційних ресурсів, людського потенціалу тощо.

При формуванні заходів Програми були враховані усі пропозиції від членів робочої групи, утвореної розпорядженням міського голови від 05.11.2012 № 538 з числа виконавчих органів Луцької міської ради, територіальних підрозділів центральних органів виконавчих органів, експертів Луцького міського фонду підтримки підприємництва, громадських об’єднань підприємців за напрямками: впорядкування нормативного регулювання підприємницької діяльності; фінансово-кредитної та інвестиційної підтримки; ресурсного та інформаційного забезпечення; формування інфраструктури підтримки підприємництва.

Загальний обсяг передбачених коштів на заходи Програми розвитку малого і середнього підприємництва у місті Луцьку на 2013-2014 роки становить 1858,0 тис. грн, зокрема, 792,0 тис грн у 2013 році та 1066,0 тис грн у 2014 році відповідно.

Міський голова зазначив, що добре, що програму прийнято, але потрібно більше працювати над її популяризацією. Підприємцям тепер важко, а багато із них не знають, що є міська програма, яка може допомогти частково вирішити їхні проблеми.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Луцьк: У цьому році в ...
Наступна новина: Депутати прийняли міську ...

КОМЕНТАРІ