Депутати прийняли міську цільову програму «Інвентаризація об’єктів культурної спадщини  міста Луцька на 2013 рік»

Депутати прийняли міську цільову програму «Інвентаризація об’єктів культурної спадщини міста Луцька на 2013 рік»

01.02.13 15:04 0 1288
На сесії міської ради депутати прийняли міську цільову програму «Інвентаризація об’єктів культурної спадщини міста Луцька на 2013 рік», з основними тезами якої познайомив начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури міської ради Сергій Годлевський.

Він повідомив, що минулого року рішенням Луцької міської ради було затверджено міську цільову Програму «Створення меж та режимів використання історичного ареалу і збереження та використання об’єктів культурної спадщини міста Луцька на 2012-2014 роки», де на розроблення науково-проектної документації з визначенням меж та режимів використання історичних ареалів, історико - архітектурного опорного плану міста Луцька передбачалося 233 520 гривень.

Однак, станом на 01.12.2012 року Програма не профінансована через відсутність коштів.

У зв’язку з цим запропоновано нову програму «Інвентаризація історичної забудови міста Луцька на 2013 рік», яка має стати першим етапом з реалізації програми, яка діятиме до 2014 року.

Інвентаризація історичної забудови міста є частиною для розроблення історико-архітектурного опорного плану та меж історичних ареалів.

Для успішної реалізації Програми «Інвентаризація об’єктів культурної спадщини міста Луцька на 2013 рік», потрібно 99 600 гривень. Програма буде коригуватися в міру фінансових можливостей. Термін реалізації її реалізації один рік.

Депутати були одностайними у тому, що для збереження об’єктів культурної спадщини міста Луцька в належному стані, потрібно переш за все їх обстежити, описати, скласти повний реєстр. Сергій Годлевський повідомив, що на даний час до реєстру внесено 140 об’єктів як національного, так і місцевого значення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: Прийнято міську ...
Наступна новина: Луцьк: Микола Романюк взяв ...

КОМЕНТАРІ