Музей мистецтв Прикарпаття пропонує до  Дня закоханих створити подарунок своїми руками

Музей мистецтв Прикарпаття пропонує до Дня закоханих створити подарунок своїми руками

04.02.13 11:26 0 1373
Фахівці Музею мистецтв Прикарпаття пропонують до Дня закоханих, 14 лютого, зробити дарунок своїми руками. Для цього вони організували майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки.

«Будь-якого дня у нас можна замовити майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки – це янголи, валентинки та берегині, які ми пропонуємо виготовити своїми руками до Дня закоханих, - каже старший науковий співробітник Музею мистецтв Прикарпаття Іванна Равлюк. - Заняття для створення такого дарунку можуть бути навіть індивідуальними». За її словами, лялька-мотанка, яка має замість обличчя хрест, є традиційно для Західної України. Здавна вважають, оберегом, зокрема вона оберігає дитячий сон».

Для майстер-класу потрібно небагато: шматки старого одягу, нитки з ношених светрів та бажання. Затрати невеликі, каже Іванна Равлюк, але, коли до них додати таланту та терпіння, то може вийти справжній дарунок-оберіг для тих, кого ми цінуємо понад усе.

Довідково

Подібні майстер-класи в Музеї мистецтв Прикарпаття, яким керує відомий в краї художник Михайло Дейнега, відбуваються не вперше. На них приходять діти, бабусі, матері та вчителі. Під орудою майстрів діти тут «творять диво» власними руками, читають вірші, співають та розповідають найцікавіші історії.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: У Львівському державному ...

КОМЕНТАРІ