Мери міст Львівщини об’єднались задля сталого енергетичного розвитку

Мери міст Львівщини об’єднались задля сталого енергетичного розвитку

04.02.13 12:52 0 972
1 лютого, в облдержадміністрації відбулись установчі збори Клубу підписантів Угоди мерів у Львівській області. Цього ж дня й було створено Клуб підписантів у вигляді неформального об’єднання міських голів, зацікавлених в сталому енергетичному розвитку.

Ініціатором даного об’єднання став департамент економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості ОДА, ряд міських голів Львівщини, за підтримки Асоціації енергоефективних міст України та ГО «Інститут врядування».

На установчих зборах було обрано президента Клубу, яким став міський голова м.Жовка Петро Вихопень. Першими учасниками Клубу стали також міські голови Новояворівська, Перемишлян, Глинян, Кам’янка-Бузька та Самбора.

Як повідомили у департаменті економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації, створення Клубу підписантів Угоди Мерів є практичним кроком з реалізації положень Угоди про співпрацю, яка була підписана 12 жовтня 2012 року між облдержадміністрацією та Генеральним директоратом з енергетики Європейської Комісії в рамках ХII Міжнародного економічного форуму «Стратегії. Інвестиції. Співробітництво».

Вищезгаданий проект підтримується в Україні Європейською Комісією (зокрема, проектом «Угода мерів – Схід»), Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Львівською обласною державною адміністрацією.

Довідка: 

Угода мерів започаткована у 2008 році є ініціативою, що охоплює місцеві органи влади з 46 країн світу та близько 4 тисяч підписантів, 44 з яких є мерами з країн Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії. 

Ця Угода стала провідною ініціативою в заохоченні та підтримці місцевих органів влади в розробці й запровадженні політики сталого енергетичного розвитку. Завдяки цьому вона сприяє так званому «зеленому» економічному зростанню та підвищенню якості життя в містах, шляхом збільшення доступності енергії, поліпшення соціального й економічного добробуту та боротьби із зміною клімату. 

Учасники Угоди мають спільну мету: забезпечити стабільне екологічне, соціальне й економічне середовище для своїх громадян, а також, зробити свій внесок у вирішення глобальних проблем, пов’язаних з виснаженням ресурсів і зміною клімату.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Стрийські ...
Наступна новина: На Львівщині зроблено перші ...

КОМЕНТАРІ