Хмельниччина: Відбулась конференція фермерів та приватних землевласників

Хмельниччина: Відбулась конференція фермерів та приватних землевласників

04.02.13 14:38 0 1196
Під головуванням голови Асоціації фермерів та приватних землевласників Хмельницької області Анатолія Мендрика та за участю заступника директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулася обласна конференція фермерів та приватних землевласників.

За роки ринкових перетворень фермерські господарства стали невід’ємною частиною агропромислового комплексу області. В аграрній галузі Хмельниччини нараховується більше 1300 фермерських господарств, в землекористуванні знаходиться більше 140 тис.га ріллі, що становить 12% від загальної площі. Питома вага виробленої продукції вищезазначеними господарствами складає 10-12%.

Понад 70 фермерів з усіх районів області підбили підсумки минулого року, визначили завдання на 2013 рік та поділилися наболілим. Зокрема, голова Асоціації Анатолій Мендрик розповів про позитивні аспекти діяльності фермерської спільноти й водночас наголосив на гострих питаннях: диспаритет цін на продовольчу продукцію, труднощі в кредитуванні та високі відсоткові ставки .

Анатолій Мендрик запропонував районним асоціаціям фермерів більш тісно співпрацювати з органами державної виконавчої влади, проводити організаційну роботу по розширенню участі фермерських господарств в тендерних торгах на реалізацію сільгосппродукції.

В ході конференції прийнято рішення про створення комісії по підготовці пропозицій та рекомендацій до чергового з’їзду фермерів України, який відбудеться 15 лютого 2013 року.

Нині надії та сподівання фермерів пов’язані з новим урядом, який, на їхню думку, повинен змінити ситуацію на краще в агропромисловому комплексі. Адже фермерські господарства спроможні збільшити виробництво та збагатити споживчий кошик населення необхідними продуктами харчування й тим самим зробити вагомий внесок у вирішення національної продовольчої проблеми, забезпечити конкурентоздатність української продукції як на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному презентують ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ