На Хмельниччині опалювальний сезон проходить безперебійно

На Хмельниччині опалювальний сезон проходить безперебійно

04.02.13 14:51 0 1029
Селекторна нарада щодо проходження опалювального періоду 2012-2013 років та ряду інших важливих питань відбулася під керівництвом Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Темника. Участь в її роботі взяв заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Микола Катеренчук.

Аналізуючи стан проходження опалювального сезону Міністр наголосив, що загалом в Україні він протікає злагоджено та без особливих ексцесів, а коли й трапляються деякі ускладнення ситуації, то вони оперативно вирішуються на місцях. За його словами, скоординовано працюють в ці зимові дні і автодорожні служби, МНС-ники та інші. За це він подякував всім учасникам зібрання та закликав і другу половину опалювального сезону провести стабільно.

«Скінчилася тільки перша частина опалювального періоду, а попереду ще більше двох місяців наполегливої роботи. Нам вдалось запобігти серйозним аваріям та надзвичайним ситуаціям. Але треба пам’ятати про необхідність достатньої кількості паливо-мастильних матеріалів та піщано-соляної суміші, ремонтних матеріалів, повну готовність спеціальної техніки, готовність до залучення пересувних електростанцій для електропостачання об’єктів життєзабезпечення населення. У першу чергу котелень, водогонів та каналізаційних мереж у разі знеструмлення населених пунктів. Треба вжити всіх можливих заходів для безперебійного електропостачання», – сказав очільник Мінрегіону.

У ході засідання розглянуто питання щодо заходів із виконання проектів, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, стану розробки містобудівної документації в регіонах та планів реалізації Програми будівництва доступного житла у 2013 році, у тому числі початок освоєння нових земельних ділянок у рамках реалізації програми.

Геннадій Темник повідомив, що Уряд прислухався до неодноразових звернень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та знизив мінімальну кошторисну вартість інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізуватися за рахунок бюджетних коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Серед іншого він зазначив, що Мінрегіон буде жорстко контролювати хід оновлення у регіонах містобудівної документації. «Містобудівна документація є основою для розвитку інвестиційної діяльності, забезпечення зростання економічного потенціалу регіону в цілому, спрощення дозвільно-погоджувальних процедур. Однак, через відсутність планів зонування та детальних планів територій, землевідведення для будівництва з початку року ускладнене. Мінрегіон наполягає на якомога швидшій актуалізації наявної містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях через прийняття сесіями відповідних рад рішень щодо можливості її подальшого використання», – наголосив Геннадій Темник.

На завершення спілкування Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ